Niš: Vakcinacija boraca i ratnih veterana Srbije i Republike Srpske

Udruženje boraca i ratnih veterana Srbije i Republike Srpske uz pomoć Doma zdravlja iz Niša primiće vakcinu u Srbiji protiv koronavirusa. Za vakcinaciju se prijavilo 450 boraca, a primiće je u Loznici gde će i održati prvi kongres veteranskih organizacija.

Izvor: Niške vesti

Petak, 11.06.2021.

13:20

Niš: Vakcinacija boraca i ratnih veterana Srbije i Republike Srpske
Foto: OrelPhoto, Shutterstock

"Uspeli smo da na zahtev boraca Republike Srpske organizujemo vakcinaciju u Loznici u Domu zdravlja. Grad Niš je imao veliku ulogu, još od momenta kada smo postavljali ploču dr Miodragu Laziću, tada se vakcinisalo 120 ljudi, a sada će blizu 500 u Loznici", kazali su oni.

Kažu i da su inicirali saranju opštine Crveni Krst sa jednom od opština istočne Ilidže, prenose Niške vesti.

"Mi ćemo imati posetu opštini istočna Ilidža već u subotu gde smo pozvani da dobijemo priznanje koje je dodeljeno na njihovoj najvećoj slavi. Naše udruženje je postiglo veliki uspeh u vakcinaciji", rekao je odgovorni urednik Veteran Presa Svetomir Uskoković.

On se podsetio i pokojnog niškog doktora Miodraga Lazića koji je ujedinio Niš i Istočno Sarajevo.

"Ono što je proisteklo iz svih dosadašnjih aktivnosti jeste da imamo sjajne kontakte i važno je da brinemo o našem narodu koji je sa one strane Drine. Mi smo imali ideju da napravimo organizaciju koja će okupiti veterane iz pravoslavnih zemalja. To još niko nije uradio. Kroz ovu organizaciju kongresa pokušaćemo da unapredimo rad tih udruženja boračke populacije, da usaglasimo neke stavove kad je zakon o borcima u pitanju. Imamo lepa iskustva sa druge strane Drine, kod njih je bolji zakon. Videćemo šta mi treba da uradimo i predložićemo da se to bolje iskoristi i kod nas dodao je Uskoković", naglasili su veterani.

Tema kongresa je Infuzija boračke i veteranske populacije u širokoj društvenoj zajednici kao iskustvo rešavanja problema veterana, vojnih invalida i njihovih porodica. Na skupu će veteranima biti dodeljena i priznanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: