Šta se to dešava na ovoj deonici: "Magistrala smrti" kod Čačka

Da je deonica Ibarske magistrale koja prolazi kroz čačankso selo Mojsinje jedna od najopasnijih u Srbiji, pokazuje i podatak da su se u poslednja 24 sata tu dogodila dva saobraćajna udesa.

Izvor: B92

Petak, 11.06.2021.

10:34

Šta se to dešava na ovoj deonici:

Prvi se dogodio kada je vozač putničkog vozila izgubio kontrolu i udario u saobraćajni znak koji se nalazi pored puta.

Drugi, nekoliko sati kasnije, zabeležen je malo dalje i do njega je došlo kada je putničko vozilo iz još neutvrđenih razloga udarilo u automobil koji se kretao ispred njega. Oba vozila završila su pored magistrale.

Samo pukom srećom, nije bilo povređenih lica, prenosi RINA.
Foto: RINA
Ovi događaji samo još jednom potvrđuju priču o bahatoj vožnji na ovoj deonici puta, jer se već ranije oglašavao i predsednik MZ Mojsinje, Aleksandar Radović, ističući da je na ovoj "magistrali smrti" za poslednjih 20 godina nastradalo preko 100 lica, od čega oko 20 meštana koji su mahom poginuli kao pešaci.

"Najčešći uzroci saobraćajnih udesa svakako su prebrza vožnja, alkoholisano stanje i bahatost pojedinih vozača. Predavali smo zahteve nadležnima da se ovde na neki način uspori saobraćaj. Međutim, rekli su nam da prema zakonu u saobraćaju to nije moguće. Značilo bi nam bar da se obeleži pešački prelaz koji inače ovde postoji, ali se znak ne vidi", izjavio je Radović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: