Čačak - Hronika - B92 Lokal

Poznati detalji tragedije četvorice mladih Čačana, obdukcija pokazala odsustvo alkohola

Četvorica drugova iz Čačka, Ognjen Vasiljević (19), Ivan Stančić (19), Nikola Zekavica (18) i Luka Mićović (20), preminuli su usled preloma vrata, pokazali su rezultati obdukcije.

Izvor: Blic, Morava info Čačak
Podeli
Foto: Shutterstock/felipe caparros
Foto: Shutterstock/felipe caparros

Najnovije vesti iz Čačka čitajte ovde.

Hiljade balona pušteno u nebo u znak sećanja na četvoricu mladih Čačana VIDEO

Obdukcija je utvrdila i da niko od njih četvorice u trenutku tragedije, koja se dogodila u Jančićima, u organizmu nije imao tragove alkohola niti psihoaktivnih supstanci.

Pretpostavlja se da su mladići polomili vratove, najverovatnije usled prevrtanja "suzuki vitare", čiji je deo krova bio od materijala nalik plastici. Smrt je bila trenutna.

Prema preliminarnim nalazima sa uviđaja, auto je najpre udario u drvo, nakon čega se više puta prevrnuo i onda sleteo sa mosta, na čijoj jednoj strani nije bilo zaštitne ograde. Međutim, taj nalaz treba da potvrdi službeni izveštaj veštaka saobraćajne struke.

Inače, Ognjen Vasiljević, vozač "suzuki vitare", imao je pravu, a ne probnu vozačku dozvolu.

Nesreća se dogodila na državnom putu drugog B reda Gojna Gora – Prijevor – Ljubić, piše Morava info.

Poginuli mladići iz Čačka su se u noći između subote i nedelje, nešto oko jedan sat iza ponoći, pridružili žurci koja se u organizovala u jednoj vikendici u selu Jančići. Na nju su došli sa proslave 18. rođendana koji je u Čačku organizovala njihova drugarica.

Nedugo nakon toga, na žurci na kojoj je sudeći prema snimcima koji su se te noći pojavili na društvenim mrežama, bilo i više od stotinak mladića i devojaka, izbila je tuča. Nakon prijave, odnosno nekih sat vremena posle dolaska četvorice prijatelja, policija dolazi u Jančiće, u vikendicu, i zabranjuje organizatorima da nastave za žurkom.

"Jančići su mirno vikend naselje. Ali, vikendica u kojoj je žurka organizovana, opremljena je za takve proslave. Ozvučenje, prostor… Mnoge je privukla takva atmosfera", ispričao jedan od meštana.

Nepunih pola sata nakon toga, četvorica prijatelja ulaze u auto kojim su došli, i kreću natrag u Čačak.

Na mestu vozača džipa "Suzuki vitara" bio je Ognjen Vasiljević (19), na mestu suvozača Ivan Stančić (19), dok su pozadi sedeli Nikola Zekavica (18) i Luka Mićović (20).

I posle toga im se izgubio svaki trag. Pronađeni su tek posle sedam sati. I to sasvim slučajno kada je pored potoka u koji su sleteli naišao jedan od komšija, piše Blic.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.