Raspisan tender: U Čačku uskoro zatvoreni bazenski kompleks

Grad Čačak raspisao je tender za izradu projektno - tehničke dokumentacije u cilju pribavljavanja građevinskih dozvola za izgradnju zatvorenog gradskog bazena.

Izvor: B92

Sreda, 23.11.2022.

09:32

Raspisan tender: U Čačku uskoro zatvoreni bazenski kompleks
Foto: Vein Design Studio / Shutterstock.com

Prema tehničkoj dokumentaciji glavni deo objekta – bazenski prostor treba da raspolaže: jednim olimpijskim bazenom dimenzija 50x25m za plivanje i vaterpolo, jednim bazenom opšte namene manje dubine, namenjenom za korisnike poput neplivača, tek obučenih plivača, dece i roditelja sa malom decom sa eventualnim zatvorenim i poluotvorenim toboganima za zabavu, prilagođenom opremom i slično, predviđene dubine do 130cm, saopštava eKapija.

Kako se navodi u tehničkoj dokumentaciji i planovima predviđena je i izgradnja bazena za osobe sa invaliditetom i rehabilitaciju sa rampom za pristup (podtribinski prostor) i eventualno bazena za relaksaciju sa pozicijom izdvojenom za korišćenje sa dubinom do 70cm i sa namenom za hidromasaže i odmor.

Kupališni prostori treba da obuhvate prateće blokove sa garderobama, tuševima i toaletima, i to prema grupama korisnika.

U okviru kompleksa planirana je i izgradnja pratećih sadržaja kao što su trim sala, teretana, kuglana, saune, savremeno opremljenje svlačionice, kancelarijski i drugi poslovno komercijalni i uslužni prostori. Moguća je i kombinacija sportskih sa hotelskim sadržajima, stoji u dokumentaciji.

Predviđena je i izgradnja tribina za gledaoce i to obostrano u odnosu na glavni olimipjski bazen sa kapacitetom od najmanje 1.000 sedećih mesta.

Ukupna površina objekta ne treba da prelazi 10.000 m2 izgrađene bruto površine objekta. Predviđena spratnost kompleksa je Po+Pr+2, dok bi pomoćni objekti imali spratnost Po+Pr.

Kompleks zatvorenog bazena planiran je uz ulicu Cara Dušana.

Rok za učešće na tenderu je 26. decembar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: