Čačak - Ekonomija - B92 Lokal

Kreativna Čačanka od hobija stvorila biznis: Pravi jedinstvene torbe u Srbiji - od drveta i pamuka FOTO

Upotreba pamuka za izradu tkanina, poznata je još od davnina, a da li ste znali da se pamučni konac koristi i u izradi torbi i to od drveta?

Izvor: RINA Čačak
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

U nedostatku poslovnih angažmana svog primarnog zanimanja usled pandemije izazvane koronavirusom Jelena se preorijentisala i počela da izrađuje torbe od drveta i pamuka.

"Ideja mi je došla da radim torbe isključivo od pririodnih materijala, na njima apsolutno nema ništa što je veštačko, sve se tiče drveta i pamuka. Sama sam izmislila kako da ubacim, prišijem i prošijem pamučni konac na dasku. Na internetu sam nalazila da se sve slične torbe rade iz jednom, kod mene to nije slučaj, ja na drvetu ručno oslikavam i da to bude sa prednje strane torbe", rekla je za RINU Jelena Vasiljević Tajević.

Foto: RINA
Foto: RINA

Jelenin početak izrade torbi kaže bio je izuzetno težak, posebno zbog činjenice da nikada ranije nije uzela heklovku u ruke.

"Moji prvi počeci bili su sa svekrvom koja mi je pokazala prve čvoriće kako se heklaju, a kada sam joj donela torbu koju sam sama celu napravila žena se baš prijatno iznenadila, jer sam ja svoje prve čvoriće koje sam pravila pomagala obema rukama i bilo mi je izuzetno teško", pojasnila je Jelena.

Foto: RINA
Foto: RINA

Jelena ne krije nadu da će njeni unikati biti primećeni kod svih onih koji znaju da prepoznaju vrednost ručnih radova i prirodnih materijala.

"Iskreno se nadam da će moji radovi biti primećeni, jer su zaista jedinstevni i drugačiji, gde uopšte nema veštačkih materijala i ne liče na druge radove te se nadam da će stvarno ugledati svetlost dana", zaključila je Jelena.

Jelena je jedna od retkih koja svoj hobi pretvatra u posao i pomera granice, tako što je bliska prirodi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.