Čačak - Društvo - B92 Lokal

Troje Čačana preminulo na kovid odeljenjima: Tokom noći na bolničko lečenje primljeno još 12 pacijenata

Na kovid odeljenjima čačanske bolnice trenutno je hospitalizovan 81 pacijent. U respiratornom centru smešteno je osam bolesnika, a niko nije priključen na respirator.

Izvor: RINA Čačak
Podeli
Foto: Depositphotos, vilevi
Foto: Depositphotos, vilevi

Tokom protekla 24 sata od posledica infekcije korona virusom preminula si tri pacijenta iz Čačka. Na bolničko lečenje primljeno je 12 kovid bolesnika, a kući je otpušteno pet, prenosi RINA.

Na svim odeljenjima u okviru Opšte bolnice Čačak, koja su pretvorena u kovid odeljenja, hospitalizovan je 81 pacijent. U respiratornom centru smešteno je 8 pacijenata, na respiratoru nema pacijenata.

U protekla 24 časa bio je prijem 12 pacijenta i otpust 5 pacijenata, a u prijemno – trijažnoj ambulanti Opšte bolnice Čačak, sa simptomima i znacima kovid infekcije bio je 81 pregled, od čega je 36 prvih.

Od 168 uzoraka iz Čačka pozitivnih je 24, iz Gornjeg Milanovca od 35 uzoraka pozitivnih je 12, iz Lučana od 8 uzoraka pozitivan je 1, i iz Ivanjice od 40 uzoraka pozitivano je 3. Ukupno 40 pozitivnih od 251 uzorka.

U ponedeljak, 10.05. vakcinisano je 388 lica, od toga 351 lice vakcinisano je sa prvom dozom vakcine, a 37 lica vakcinisano je sa drugom dozom vakcine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.