Čačak - Društvo - B92 Lokal

Predivan čin koji je sve oduševio: Dve devojčice ceo raspust prodavale ruže da pomognu bolesnoj sugrađanki

Da se dobar čovek ne postaje već rađa, najbolje dokazuju dve učenice Osnovne škole iz Čačka.

Izvor: RINA Čačak
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

Dok je većina njihovih vršnjaka odmarala i uživala, Jovana i Neda čitav svoj raspust provele su na gradskoj čačanskoj plaži prodavajući cveće kako bi učinili jako dobro delo i pomogle da se skupi novac za njihovu sugrađanku Vojku. Iako jako mlade, već su položile test humanosti i to najvišom ocenom, piše RINA.

"Želele smo da damo svoj mali doprinos kako bi se za Vojku skupilo što više novca. Kad smo imali takav cilj, ništa nam nije bilo teško. Obilazile smo kafiće, nudili ruže kako bi pomogli našoj Vojci da što pre izdravi. To je za nas predstavljalo novo iskustvo, a da nismo to učinili, sedeli bi kući kao i svaki osnovac koji ne zna šta da radi", kazale su ove dve devojčice iz Čačka za RINU.

Vojka Jeftović već se dugo bori sa opakom bolešću . Njeni rezultati su mnogo bolji u prethodnom periodu, ali za dalje lečenje potrebna je velika suma novca.

"Za prvu seriju terapija bilo joj je neophodno 26.000 evra, nastavila je da prima hemoimuno terapiju, koje idu na 21 dan i ta jedna doza košta 5.000 evra. Sada su joj predložene tri nakon čega će ponovo imati kontrolu, i na toj kontoli će se verovatno nastaviti terapija u zavisnosti od njenog zdravstvenog stanja. Koliko će ukupno terapija biti neophodno, samim tim i koliko novca do samog izlečenja će biti neophodno mi ne znamo. Za nas ova borba je tek počela i nećemo odustati da se zajedno borimo za našu Vojku", kazala je Dragana koja je pokretač cele akcije.

Ovakav gest mladih Čačanki naišao je na oduševljenje žitelja grada na Moravi, koji su svesrdno podržali akciju, a mnogi uzeli i učešće u njoj.

"Hvala dragom Bogu da ima ovakve dece, i da ih je što više. Nadamo se da će se to njima dobrim vratiti i da će im to doprineti prepoznatiljivosti i time privući još više ljudi", složni su Čačani.

Nada za Vojkino bolje sutra postoji, a najboljem se nada i njena porodica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.