Ova priča može biti kandidat za plemenitost godine: Osvojenu nagradu donirali za lečenje sugrađanke

I kada mnogi misle da je sve tako crno, uvek se pojavi svetlo na kraju tunela koje vraća veru u ljude i toplinu u njihova srca.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.12.2021.

11:11

Ova priča može biti kandidat za plemenitost godine: Osvojenu nagradu donirali za lečenje sugrađanke
Foto: RINA

Nađa Đerović je prevremeno rođena beba, koja se od svog prvog dana bori sa zdravstvenim problemima koje izaziva cerebralna paraliza. Pored brojnih poteškoća sa kojima se svakodnevno susreće ona je jedna veoma srećna, pričljiva i nasmejana devojčica koja obožava vrtić i drugare sa kojima provodi vreme kada nije na fizikalnim terapijama.

"Po izlasku iz bolnice Nađa kreće na svakodnevne fizikalne terapije. Do sada je lečena u Banji Koviljači, Banji Trepči, Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju, u Naučno istraživačkom centru u Moskvi. Nađa je takođe imala dve hirurške intervencije, operacija kraniostenoze sa godinu dana starosti i fibrotomiju po Ulzibatu sa tri godine", kazala je za RINU, majka Milica.

Na Nađinu priču niko nije ostao ravnodušan ljudi su želeli da pomognu, svako na svoj način koliko može. U pomoć su priključili i fudbaleri čačanskog Poleta koji su pokazali plemenitost u pravom trenutku i celokupnu nagradu na osnojenom turniru donirali za lečenje male Nađe.

"Svakom kom pomenete fudbal rećiće to je najbitnija sporedna stvar na svetu, ali za nas postoji nešto mnogo bitnije a to je, da možemo nekom bar na trenutak učinimo život učinimo srećnijim. Želeli smo da našim putem krenu mnogi sugrađani i predstojeće praznike učine nekome još lepšim i da je to nešto najmanje što mnogu da učine. Iako smo pobedili na turniru, rezultat je pao u drugi plan jer smo imali viši cilj. U dogovoru sa rukovodstvom kluba nagradu od sto hiljada dinara prosleđujemo Nađi i njenoj porodici jer im je to sada u ovom trenutku preko potrebno. Nadamo se će Nađa pobediti svoju bolest i da će ova priča imati srećan kraj", rekao je Nemanja Jovanović kapiten.
Foto: RINA

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: