Čačak - Društvo - B92 Lokal

Muke oko parkinga konačno su prošlost: Novi prostor za 124 vozila pored Opšte bolnice

Za manje od mesec dana, završen je parking Opšte bolnice Čačak. Zahvaljujući podršci Vlade Republike Srbije sa 22 miliona dinara i grada Čačka sa osam miliona dinara, ova zdravstvena ustanova konačno je bogatija za 124 parking mesta.

Izvor: RINA Čačak
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

"Unazad, u prethodne četiri godine, grad Čačak je radio na intezivnom ozakonjenju objekata u Opštoj bolnici, oko 33 hiljade kvadrata je ozakonjeno i zatim smo ušli u izradu projektno tehničke dokumentacije za novu bolnicu. U toj projektno-tehničkoj dokumentaciji sadrži se nova hiruška bolnica na 24 hiljade kvadratnih metara i rekonstrukcija svih postojećih sadržaja, a nakon završetka prve faze u planu je uklanjanje osam hiljada kvadrata objekata koji nisu više u funkciji", rekao je gradonačelnik grada Čačka Milun Todorović i dodao da je za manje od četiri godine grad Čačak samo u projektno tehničku dokumentaciju investirao oko miliona evra.

Za osobe sa invaliditetom predviđeno je sedam mesta, a parking mesta su komfornija , obzirom da ih ima ukupno 124.

Foto: RINA
Foto: RINA

"Ovo je samo uvod u početak izgradnje hiruškog bloka i rekonstrukcije postojećih objekata i nadam se da će se početi sa realizacijom u toku sledeće godine. Zaista je vredna investicija i vrlo brzo je realizovana, hvala gradu Čačku i Srbiji koji su prepoznali potrebu za parkingom", rekao je direktor čačanske Opšte bolnice, dr Dejan Dabić.

Parking se neće naplaćivati i namenjen je za pacijente i posetioce bolnice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.