Čačak - Društvo - B92 Lokal

Korona i dalje oduzima živote: Za jedan dan tri smrtna ishoda u čačanskoj bolnici

Iz dana u dan stižu poražavajuće brojke iz Opšte bolnice u Čačku. Na kovid odeljenjima čačanske bolnice preminulo je troje pacijenata: D.M. (1947) iz Čačka (pozitivan), P.J. (1935) iz Čačka (pozitivan) i R.Ž. (1940) iz Čačka (pozitivna).

Izvor: RINA Čačak
Podeli
Ilustracija: hxdbzxy/Shutterstock
Ilustracija: hxdbzxy/Shutterstock

Na svim odeljenjima čačanske zdravstvene ustanove, koja su pretvorena u kovid, hospitalizovano je 69 pacijenta. U respiratornom centru smešteno je 9 pacijenata, 1 pacijent je na respiratoru. U protekla 24 časa bio je prijem 9 pacijenata i otpust 9 pacijenata.

U toku jučerašnjeg dana jedan pacijent transportovan je za Kragujevac zbog pogoršanja klinike slike, kao i po jedan transport Soko banju i Specijalnu bolnicu u Ivanjici.

Hospitalizovana je u čačnskoj bolnici i jedna porodilja sa simptomima koronavirusa na odeljenju ginekologije.

Od 208 uzorka iz Čačka pozitivnih je 29, iz Gornjeg Milanovca od 79 uzoraka pozitivnih je 12, iz Lučana od 41 uzorka pozitivnih je 12 i iz Ivanjice od 48 uzorka pozitivnih nema. Ukupno 53 pozitivna od 376 uzorka.

U toku jučerašnjeg dana vakcinisano je 293 lica, od toga 42 lica primilo je prvu dozu, 41 lice je revakcinisano, a 210 lica primilo je treću dozu vakcine.

Za poslednja 24 časa u prijemno-trijažnoj ambulanti Opšte bolnice Čačak, sa simptomima i znacima kovid infekcije bilo je 75 pregleda, od čega je 36 prvih pregleda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.