Korona i dalje oduzima živote: Za jedan dan tri smrtna ishoda u čačanskoj bolnici

Iz dana u dan stižu poražavajuće brojke iz Opšte bolnice u Čačku. Na kovid odeljenjima čačanske bolnice preminulo je troje pacijenata: D.M. (1947) iz Čačka (pozitivan), P.J. (1935) iz Čačka (pozitivan) i R.Ž. (1940) iz Čačka (pozitivna).

Izvor: RINA

Petak, 03.12.2021.

12:25

Korona i dalje oduzima živote: Za jedan dan tri smrtna ishoda u čačanskoj bolnici
Ilustracija: hxdbzxy/Shutterstock

Na svim odeljenjima čačanske zdravstvene ustanove, koja su pretvorena u kovid, hospitalizovano je 69 pacijenta. U respiratornom centru smešteno je 9 pacijenata, 1 pacijent je na respiratoru. U protekla 24 časa bio je prijem 9 pacijenata i otpust 9 pacijenata.

U toku jučerašnjeg dana jedan pacijent transportovan je za Kragujevac zbog pogoršanja klinike slike, kao i po jedan transport Soko banju i Specijalnu bolnicu u Ivanjici.

Hospitalizovana je u čačnskoj bolnici i jedna porodilja sa simptomima koronavirusa na odeljenju ginekologije.

Od 208 uzorka iz Čačka pozitivnih je 29, iz Gornjeg Milanovca od 79 uzoraka pozitivnih je 12, iz Lučana od 41 uzorka pozitivnih je 12 i iz Ivanjice od 48 uzorka pozitivnih nema. Ukupno 53 pozitivna od 376 uzorka.

U toku jučerašnjeg dana vakcinisano je 293 lica, od toga 42 lica primilo je prvu dozu, 41 lice je revakcinisano, a 210 lica primilo je treću dozu vakcine.

Za poslednja 24 časa u prijemno-trijažnoj ambulanti Opšte bolnice Čačak, sa simptomima i znacima kovid infekcije bilo je 75 pregleda, od čega je 36 prvih pregleda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Hitna pomoć se seli na novu lokaciju MAPA

Hitna pomoć treba da bude u delu grada gde je dobra saobraćajna komunikacija, dobar prostor za parking i takva jedna parcela je na prostoru ispod Stop šopa prema DIS-u, kaže direktor UKC Niš prof. dr Zoran Perišić.

8:33

27.3.2024.

1 d

Podeli: