Dobre vesti iz čačanske bolnice: Duplo veći broj otpusta od broja prijema na kovid odeljenjima

Na kovid odeljenjima čačanske bolnice trenutno je hospitalizovano 125 pacijenata, u respiratornom centru nalazi se 17 bolesnika, a dvoje sa njtežom kliničkom slikom priključeno je na respiratore.

Izvor: RINA

Ponedeljak, 19.04.2021.

13:38

Dobre vesti iz čačanske bolnice: Duplo veći broj otpusta od broja prijema na kovid odeljenjima
Foto: RINA

U protekla 24 sata od posledica infekcije korona virusom preminuo je jedan pacijent, a radi se o ženi iz Čačka.

"Moram da se osvrnem na to da je prethodnih dana bio veći broj smrtnih ishoda , ali je je većina tih pacijenata imala prateća oboljenja (maligna oboljenja, teže forme dijabeta, kardiovaskularna oboljenja)", pojasnio je dr Dejan Dabić za RINU.

Evidentirano je sedam prijema i 15 otpusta, a jedan kovid bolesnik prebačen je na lečenje u Beograd. U prijemno trijažnoj ambulanti čačanske bolnice evidentiran je 101 pregled, od čega je 45 prvih.

"Imamo cifre koje padaju, ali s druge strane strepimo šta nas očekuje, što ćemo videti u narednih 10 do 15 dana zbog očekivanih okupljanja (Uskrs, 01. Maj, polazak dece u školu). Broj vakcinisanih je ovih dana stagnirao, jer očekujemo isporuke vakcina, a jedini spas jeste imunizacija. Do sada je prvu dozu vakcine primilo 27,096 i malo više od 22,000 kompletno vakcinisanih građana", rekao je dr Mihailo Luković, rukovodilac Radnog tima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Hitna pomoć se seli na novu lokaciju MAPA

Hitna pomoć treba da bude u delu grada gde je dobra saobraćajna komunikacija, dobar prostor za parking i takva jedna parcela je na prostoru ispod Stop šopa prema DIS-u, kaže direktor UKC Niš prof. dr Zoran Perišić.

8:33

27.3.2024.

1 d

Društvo

Evo šta će biti na mestu "Beograd bašte"

Prostor "Beograd bašte", oivičen Bregalničkom, Kajmakčalanskom, Silvija Kranjčevića i Ulicom Svetomira Nikolajevića na Zvezdari, ostaće zelena površina i tu neće biti građena stambena zgrada.

15:52

26.3.2024.

1 d

Podeli: