Do popodne nosi mantiju, a posle kreće da krstari gradskim ulicama: Jedini je sveštenik taksista u Čačku FOTO

Nije retkost da studenti rade i na taj način obezbeđuju sebi dodatne finansije.

Izvor: RINA

Četvrtak, 20.01.2022.

10:07

Do popodne nosi mantiju, a posle kreće da krstari gradskim ulicama: Jedini je sveštenik taksista u Čačku FOTO
Foto: RINA

Međutim, Marko Toroman iz Čačka jedan je od retkih budućih sveštenika koji je mantiju zamenio automobilom i dane provodi za volanom taksija. U drugoj smeni od popodne do ponoći prevozi sugrađane, uz blag osmeh i prijatan glas jedan je od omiljnih taksista u gradu na Moravi.

"Ja sam budući sveštenik, ako Bog da, biće njegova volja, da li me vidi ili ne u mantiji. Aktivan sam u seoskoj crkvi u Prislonici i Brđanima, radim sa sveštenikom Zvonkom Racićem na parohiji, koliko mi to vreme dozvoljava. Mantija je nešto, što čini mi se nikada neću okačiti o čiviluk. Ne možemo čekati da nam nešto padne s neba, uzadamo se u Boga, nama Bog daje, ali moramo i mi da se potrudimo”, rekao je Marko.
Foto: RINA
Dok Marko svojim vozilo krstari ulicama Čačka, s radošću ističe da će i svadba i rukopoloženje sačekati, dok ne završi i poslednji ispit, a do tada će raditi ovaj posaoi činiti sve da se njegove starnke uvek osećaju prijatno u vozilu, bez obzira, koliko im je daleko odredište.

"Važno je da vožnja prođe što lepše i da građani izađu sa osmehom, to mi je mnogo veći uspeh, nego bilo koji pazar koji ostavrim. Ne bih se sada nešto predstavljao kao najpopularniji vozač u Čačku, niti bih se izdvajao od ostalih kolega, mada ono možda što je kod mene drugačije jeste što kod mene stranke biraju muziku po svojoj želji. Trudim se, kada se voze naši najmlađi građani koji umeju da budu u stresu od nepoznatih, pustim im crtaće da gledaju, slatkiš, balončić kako bi im vožnja bila ugodnija", rekao je ovaj taksista sveštenik.
Foto: RINA
Ovaj mlad čovek danas je u taksi vozilu, u budućnosti sebe vidi u mantiji i za ovog svestranog čoveka nema dragocenijeg dinara od pošteno zarađenog.

"Mantija zavisi od svadbe, svadba zavisi od mantije, dok se ne završi škola, od ženidbe ništa. Sveštenik ima pravo na jednu ženidbu” i kroz osmeh dodaje „mi nemamo pravo na popravni, zato treba pričekati i dobro izabrati”, zaključio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: