Čačak - Društvo - B92 Lokal

Čačani skupljaju novac za pomoć sugrađanki: Nedelja za malu Ninu

Ove sedmice pored svih sadržaja koje vam nude tereni i objekti Sportskog centra Mladost možete na istima biti i humani.

Izvor: RINA Čačak
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

Ova ustanova daje punu podršku humanitarnom programu kako bi se sakupila neophodna sredstva za lečenje devetogodišnje Čačanke Nine Perišić.

Ova mlada devojčica je učenica Osnovne škole Sveti Sava i građani Čačka, ali i cele Srbije su se uključili u prikupljanje pomoći, kako bi Nina imala srećno i bezbrižno detinjstvo poput ostale dece.

"U ponedeljak na otvorenom terenu Sokolane počinje prvi memorijalni turnir u basketu posvećen tragično nastradalom maturantu Gimnazije Urošu Josipoviću. Uroševi drugovi su pokrenuli inicijativu za organizaciju ovog turnira, kako bi sačuvali sećanje na svog druga i njegov na žalost prerano ugašen život. Sva sredstva koja budu prikupljena od kotizacije će biti uplaćen na račun za pomoć Nini, a svi učesnici i gledaoci mogu u humanitarne kutije u skladu sa svojim mogućnostima dati dobrovoljan prilog koji će takođe ići na istu adresu", rekli su SC Mladost.

Foto: RINA
Foto: RINA

Rukovodstvo je donelo odluku da prvi dan rada bazena bude takođe humanitaran. Svi oni koji u petak 18.juna budu posetili bazen umesto kupovine ulaznice ostaviće dobrovoljan prilog u humanitarne kutije koje će biti postavljene na ulazu.

"U subotu i nedelju na prostoru gradske plaže će biti organizovan Humanitarni bazar za Ninu. Svi posetioci najpopularnijeg dela grada će biti u prilici da kupe ponuđene proizvode, a sav prihod ide za lečenje Nine. Decu na plaži će zabavljati animatori, a biće organizovani mnogi propratni sadržaji. Bazar će trajati tokom celog dana, tako da će svi posetioci biti u prilici da budu humani", dodaju u SC Mladost.

U akciju su se uključili i poznati čačanski fudbaleri. Darko Lazović, Filip Mladenović i Marko Milinković su ponudili svoje originalne dresove klubova za koje nastupaju koji će biti ponuđeni na humanitarnoj aukciji. Početna cena dresova je 20 hiljada dinara, a sav prihod će biti prosleđen na račun za lečenje male Nine.

Pozivamo vas da budete humani. Vaše malo je za Ninu mnogo. Takođe humani možete biti i slanjem SMS poruke 1011 na broj 3030 humanitarne organizacije ''Budi human''. Sve ostale informacije možete dobiti od Ninine majke Dragane na broj telefona 060/43 00 302.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.