Čačani pobednici ovogodišnjeg Hakatona, evo šta su smislili

Inovacioni tim iz Čačka "Leo solušns" pobednik je ovogodišnjeg Hakatona.

Izvor: RTK

Subota, 12.06.2021.

18:11

Čačani pobednici ovogodišnjeg Hakatona, evo šta su smislili
Tim se fokusirao na gužve u saobraæaju; Ilustracija: Depositphotos, ministr

Takmičenje iz oblasti programiranja na temu urbane mobilnosti održano je u okviru manifestacije "Dani Izraela u Kragujevcu". Učestvovalo je pet ekipa koje su pred žirijem predstavili svoja rešenja. Organizatori ovog takmičenja je Grad Kragujevac, ambasada Izraela i Biznis inovacioni centar.

Takmičenje Hakaton namenjeno je mladima-studentima i učenicima srednjih škola, koji imaju interesovanja vezana za aplikacije, digitalizaciju, ili IT, prenosi RTK.

Tim iz Čačka koji su činili David Šujdović i Jelena Đinović, pobednik je ovogodišnjeg takmičenja u Kragujevcu. Jelena je student treće godine Fakulteta tehničkih nauka u čačku, dok je David budući student ovog fakulteta.

Ovaj tim je dao najbolje rešenje za smanjenje gužve i emisije ugljen-dioksida, ali povećanje bezbednosti učesnika u saobraćaju, uz korišćenje veštačke inteligencije i pametnih kamera.

Proglašenju pobednika i takmičenju Hakaton, prisustvovali su predstavnici ambasade Izraela i Grada Kragujevca.

Za pobednički tim ambasada Izraela obezbedila je novčanu nagradu od 500 dolara.

Biznis Inovacioni centar dao je podršku ovom takmičenju.

Za sve učesnike Hakatona, SPD i FK Radnički, Knjaževsko srpski teatar i JKP Šumadija obezbedili su poklon karte za korišpćenje Gradskih bazena, Avantura parka, fudbalskih utakmica Radničkog, pozorišnih predstava i EKG kartica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: