"Beograd danas bio prestonica svetske atletike"

Direktor Beogradskog maratona Darko Habuš izjavio je da je veoma zadovoljan organizacijom 35. Beogradskog maratona i da je naš glavni grad danas zaista bio prestonica svetske atletike.

Izvor: B92

Nedelja, 15.05.2022.

14:39

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

"Skoro 7.000 takmičara je krenulo sa starta, sa neverovatno pozitivnom energijom koja i dalje traje. Elitni takmičari bili su na ivici obaranja rekorda polumaratona. Kod muškaraca je ostvareno neverovatnih jedan sat i četiri minute, a kod žena jedan sati i 11 minuta. Na takvoj temperaturi, to je, rekao bih, svetski rekord", rekao je Habuš za Tanjug.

Odluka da trka ovoga puta počne u osam sati, pokazalo se kao dobra.

Kako se i najavljivalo, ispostavilo se da su vremenske prilike bile nepovoljne za trkače, i da je bilo prevruće, ali, kaže Habuš, ne treba se osvrtati na to.

"Trkači su bili spremni, nije bilo neželjenih situacija. Dovoljno je bilo okrepe i hlađenja duž staze. Osluškivali smo takmičare koji su prolazili kroz cilj. Hvalili su mesta kroz koja su prolazili, šta Beograd nudi, organizaciju trke", ističe direktor Beogradskog maratona.

Na pitanje kako je doživeo svoj prvenac na mestu direktora maratona, Habuš odgovara da nije spavao danima, ali da je veoma zadovoljan.

"Sve je proteklo dobro, srce mi je puno, osećam sve što i trkači, tako da se nadam da ću svojom energijom podstaći sve da ponovo izaberu Beogradski maraton izaberu kao maraton koji će svake godine trčati i da postanemo lider u regionu, jer to Beograd zaista zaslužuje", poručuje Habuš.

On veruje da, uz najavljenu podršku Grada, Ministarstva omladine i sporta i Atletskog saveza Srbije Beograd zaista može da postane svetska prestonica atletike.

"Nadamo se da je period zaključavanja i pandemije iza nas i da naredne godine možemo da očekujemo u još većem obimu Beogradski maraton i da to bude najmasovniji događaj do sada", poručio je direktor Beogradskog maratona.

On se zahvalio svim gostima Beograda i svim trkačima koji su izabrali Beograd kao sportsku i turističku destinaciju i pozvao ih da u narednoj godini dođu u još većem broju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: