Beograd - Servisne informacije - B92 Lokal

Počela gradnja prve podzemne garaže u Zemunu FOTO

Gradnja prve podzemne garaže u Zemunu, čija je lokacija plato ispred Javnog preduzeća ''Pinki'' počela je izmeštanjem toplovodne mreže u zaštitnom pojasu dela ulice Nemanjine i Gradskog parka.

Izvor: B92.net Beograd
Podeli
Foto: Opština Zemun
Foto: Opština Zemun

Zatim sledi uklanjanje asfalta i kopanje temelja. Površina garaže će biti 5407 kvadrata, imaće jedan nivo i 150 parking mesta. Ulaz u javnu garažu će biti iz ulice Gradski park, a izlaz će biti u Nemanjinoj ulici, odnosno delu između sportskog centra i zgrade Poljoprivrednog fakulteta.

Već dugi niz godina ovaj prostor se usled povećanog broja vozila i manjka prostora za parking, umesto kao trg, koristio kao otvoreni parking prostor, pa je postojeće popločavanje od betonskih ploča propalo, a zelene površine su devastirane.

Kada se izgrade etaže, urediće se zelene površine na samom platou ispred ''Pinkija'', koji će biti popločan sa novim klupama. Ostaju parking mesta ka gradskom parku, a drvored ka Nemanjinoj ulici biće u potpunosti očuvan, te će se dodati sadnice tamo gde budu nedostajale.

Gradska opština Zemun pokrenula je inicijativu da se izgrade još dva javne garaže u centralnoj zoni Zemuna kako bi se rešio problem parkiranja.

Foto: Opština Zemun
Foto: Opština Zemun

Foto: Opština Zemun
Foto: Opština Zemun

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.