Beograd - Servisne informacije - B92 Lokal

Novine na validatorima u GSP-u: Kako funkcionišu? FOTO

U petak, 20. maja, Sekretarijat za javni prevoz pustio je u rad novi sistem za informisanje putnika putem validatora u vozilima javnog gradskog prevoza na teritoriji grada Beograda.

Izvor: B92.net Beograd
Podeli
Foto: Depositphotos, IgorVetushko
Foto: Depositphotos, IgorVetushko

Kako se navodi u saopštenju na zvaničnom sajtu Sekretarijata, novi sistem informisanja putnika odnosi se na obaveštavanje korisnika u vozilima JLPP-a o izmenama trasa linija zbog izvođenja radova, održavanja manifestacija i drugih aktivnosti koje utiču na promenu trase linija JLPP.

Korisnicima javnog prevoza na validatorima u vozilu biće dostupna informacija o izmenama na trasi linije kojom se prevoze, kao i adresa internet stranice Sekretarijata za javni prevoz sa aktuelnim režimskim izmenama na kom se nalaze detaljne informacije o promeni na trasama linija.

Foto: Sekretarijat za javni prevoz/bgprevoz.rs
Foto: Sekretarijat za javni prevoz/bgprevoz.rs

Za brz i jednostavan pristup informacijama o svim aktuelnim izmenama trasa linija JLPP-a na validatorima će biti dostupan i QR kod čijim skeniranje putem mobilnog telefona korisnici pristupaju sajtu Sekretarijata za javni prevoz. Grafičkom šemom u daljem tekstu prikazan je način upotrebe i skeniranja QR koda.

Digitalizacija sistema javnog prevoza je jedan od ključnih projekata za dalji razvoj i unapređenje, koja za cilj ima pružanje što kvalitetnije usluge korisnicima javnog prevoza. Planovi Sekretarijata za javni prevoz u narednom periodu su u direktnoj vezi sa daljim razvojem ovih sistema, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.