Beograd: Stanovnici Leštana traže liniju javnog prevoza koja bi ih spojila sa Kaluđericom

Zabranska ulica u gročanskom naselju Leštane ima oko 300 kuća i više od 1.000 stanovnika koji do prve autobuske stanice pešače i do nekoliko kilometara. Iako je ulica rekonstruisana prošle godine, nadležni iz opštine ističu da nisu postojali uslovi za njeno proširenje. Međutim, iz Sekretarijata za javni prevoz kažu da postoje namere da se uvede nova minibus linija koja bi spojila naselja Leštane, Kaluđerica i Mali Mokri Lug, i to kroz Zabransku ulicu.

Izvor: novosti.rs

Sreda, 05.05.2021.

09:53

Beograd: Stanovnici Leštana traže liniju javnog prevoza koja bi ih spojila sa Kaluđericom
Foto: Depositphotos/IgorVertushko

Na ovu mogućnost svakako je najviše uticala novoizgrađena saobraćajnica koja spaja Mali Mokri Lug i Kaluđericu, a gde su se nakon završetka radova stvorili uslovi za uspostavljanje nove minibus linije. Planirano je da ona saobraća od terminusa "Leštane - Ravan", preko naselja Leštane, Zabranskom do Kaluđerice i Malog Mokrog Luga, prenose Novosti.

"U dogovoru sa predstavnicima opština Grocka i Zvezdara definisaće se konačna verzija trase koja bi predstavljala optimalno rešenje za stanovnike navedenih naselja", objašnjavaju nadležni iz Sekretarijata.

Dok se planovi ne obistine, meštani Leštana do pijace, crkve, vrtića i škole moraju da pešače. Dodatni problem su i trotoari koji nedostaju u ovoj ulici, koja im je direktna veza sa Kaluđeriocm, a koju su putari detaljno sredili prošle godine. Ističu i da gabariti ulice mogu da izdrže uspostavljanje linija javnog gradskog prevoza, jer su tokom prošle godine dok se gradila škola u Leštanima, ovom ulicom školski autobusi svakodnevno prevozili decu do Kaluđerice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: