Beograd: Počinje zaprašivanje komaraca

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine "Gradske čistoće" sutra će sprovesti mere kontrole i zaprašivanja komaraca na javnim površinama u Beogradu, saopšteno je iz tog preduzeća.

Izvor: Tanjug

Sreda, 05.05.2021.

12:25

Beograd: Počinje zaprašivanje komaraca
Foto: MIA Studio/Shutterstock

Akcija suzbijanja odraslih formi komaraca uredajima sa zemlje sprovodiće se u periodu od 20.30 sati, i to na lokacijama: nasip od Pančevačkog mosta ka Malom raju, Mali raj, Azilantski centar, nasip od Bloka 45 ka Ostružničkom mostu, Surčinsko polje, nasip Progar, nasip Nautičko selo, nasip Jakovo.

Tretman će biti sproveden ukoliko vremenske prilike budu dozvolile, a prema hidrometeorološkoj prognozi klimatski uslovi će biti povoljni za hemijski tretman komaraca.

Kako se navodi, biće korišćen preparat registrovan od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine, koji je upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda.

Iz "Gradske čistoće" apeluju na građane da omoguće nesmetan rad njihovim ekipama, kao i na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja tretmana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: