Beograd - Politika - B92 Lokal

Vesić: Žalosno

"Današnje obraćanje Dragana Đilasa povodom izgradnje beogradskog metroa pokazalo je da je bivši gradonačelnik Beograda protiv toga da se u Beogradu gradi metro kao i da zaista ništa ne razume o tome kako se grade ovako veliki infrastrukturni projekti", poručuje zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Izvor: B92.net Beograd
Podeli
Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

Žalosno je, kaže, da je takva neznalica ikada bila u prilici da odlučuje o razvoju Beograda.

"Đilas je, dok je bio gradonačelnik, javno obećavao da će da počne da gradi metro 2008, 2009, 2010 i 2012. godine. Svaki put je obmanuo građane. Nije imao projekat izgradnje metroa na osnovu koga jedino može da se odredi cena izgradnje već skice i crteže tako da je njegova priča o ceno izgradnji metroa za dve milijarde evra jednako kredibilna kao da je rekao da to može da se uradi za jedan evro. NJegovim skicama i crtežima nisu prethodile studije sabraćaja, master plan saobraćaja kao i studija linija javnog prevoza koje su radili naši najbolji saobraćajni stručnjaci kao renomirane kompanije iz Velike Britanije, Francuske i Austrije što je sve bio slučaj pre nego što je Grad sada odredio trase prve dve metro linije. Tako da je linije metroa koje Đilas danas pokazivao crtao sam u kabinetu, verovatno uz dragocene savete goluba Gute", naveo je Vesić u objavi na Fejsbuku.

Kako Vesić dalje tvrdi, za razliku od njega, koji nije ni znao kako da se izgradi metro, niti je imao projekte izgradnje, niti se bavio analizom saobraćaja, a nije ni umeo da obezbedi novac za izgradnju, zahvaljujući podršci Predsednika Vučića i Vlade Srbije Beograd danas sve to ima.

"Zato će u novembru ove godine početi izgradnja beogradskog metroa. Voleo bih da Đilas ima bar toliko časti da se raduje tome da Beograd dobije metro. Nažalost, zloba i sujeta zato što on nije izgradio metro su toliko velike da sada čini sve da Beograd ne dobije najvažniji infrastrukturni projekat - metro. Takvo ponašanje nije lepo jer metro je namenjen svim Beograđankama i Beograđanima pa i Đilasu. Neću da budem toliko zao da kažem svima osim Đilasu jer se on po gradu vozi džipom, a bio je prvi i jedini gradonačelnik u istoriji Beograda koji je išao po gradu sa obezbeđenjem", kaže Vesić.

On takođe predlaže Đilasu da sačeka 2028. godinu i da se provoza prvom linijom metroa.

"Do tada, ako već ne može da pomogne, neka ne smeta i neka pusti nas koji znamo, imamo volje, a obezbedili smo i novac da metro izgradimo", zaključio je zamenik gradonačelnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.