Beograd - Kultura - B92 Lokal

Vesić: "Šećerana na dugom štapu, za umetnike drugih 10 objekata"

Grad Beograd pronašao je do sada šest napuštenih kotlarnica koje će posle rekonstrukcije biti ponuđene mladim bendovima i umetnicima na besplatno korišćenje kako bi razvijali svoj talenat, rekao je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić za Tanjug.

Izvor: Tanjug Beograd
Podeli
Ilustracija: Profimedia
Ilustracija: Profimedia

Posle iseljenja umetničke scene iz zgrade BIGZ-a Grad Beograd najavio je da će pronaći prostore za umetnike koji su tamo radili.

"Tražimo uporno druge prostore da bi pomogli umetnicima. Našli smo u ovom trenutku šest napuštenih kotlarnica koje su nekada za to koristile, a više se ne koriste. Juče smo napravili komisiju koja treba sve te kotlarnice da obiđe, pa ćemo neke od tih objekata i ponuditi umetnicima", rekao je on i dodao da je jedan od objekata u Rakovici.

Vesić je objasnio da je plan da bude desetak takvih objekata na teritoriji grada koji će biti neka vrsta prostora za mlade.

"Tu bi mladi bendovi i umetnici mogli besplatno da dobijaju prostor i da tu razvijaju svoj talenat. Na tome intenzivno radimo", rekao je on.

Najavio je da će se brzo izaći sa projektima rekonstrukcija tih prostora, koji će u budućnosti funkcionisati u okviru Doma omladine.

Za kompleks Stare Šećerane na Čukarici on je ocenio da je "na dugom štapu".

"Prvo moramo da kupimo Šećeranu iz stečaja i da rešimo probleme koje imamo sa stečajnim upravnikom", rekao je on.

Dodao je da neki misle da sa Šećeranom mogu da rade šta žele i naglasio da će to biti rešeno novim planom generalne regulacije za javne površine u novembru kojim će taj prostor biti određen za kulturu.

"Tako da će se njihove ambiciji da rade šta su sve planirali prestati. I onda će šećerana postati gradska", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.