Beograd - Kultura - B92 Lokal

"Tako su govorili naši preci": Gusle, fotografije i besplatan koncert

U organizaciji Grada Beograda i Srpskog nacionalnog saveta Crne Gore, od 21. do 28. juna u Beogradu će biti održana manifestacija "Tako su govorili naši preci".

Izvor: B92.net Beograd
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Program manifestacije počinje 21. juna u 17 časova na Trgu republike svečanim otvaranjem izložbe fotografija "Tako su govorili naši preci", koja je centralni događaj manifestacije, prenosi Beoinfo.

Svečano otvaranje izložbe biće ulepšano i upotpunjeno prigodnim muzičko-scenskim programom u kome će učestvovati narodni guslar Boško Vujačić, pevač Dušan Svilar i glumci Olivera Bacić, Mihailo Laptošević, Đorđe Marković i Aleksandar Dunić. U programu će učestvovati i plesna grupa Milana Gromilića, a moderator programa biće Irena Jovanović.

Izložba "Tako su govorili naši preci" od 23. juna nalaziće se na Kalemegdanskom platou u okviru Kalemegdanske tvrđave. Na Trgu republike biće prikazan i istoimeni dokumentarni film.

Manifestacija se završava koncertom duhovne muzike, u organizaciji Udruženja "Sveta Srbija", koji će biti održan u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine 28. juna, sa početkom od 19 sati. Besplatne karte za koncert mogu se preuzeti na blagajni Kolarca.

Izvršni producent manifestacije "Tako su govorili naši preci" je Omladinsko pozorište DADOV, a tehničku realizaciju programa pomoglo je Narodno pozorište - Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.