Hronika 44

17.05.2024.

23:30

Sudar vozova kod Vukovog spomenika; Kondukterka hitno operisana

Sudar vozova dogodio se danas u tunelu između Vukovog spomenika i Pančevačkog mosta, prve su informacije nakon ovog udesa.

Izvor: B92/Blic

Sudar vozova kod Vukovog spomenika; Kondukterka hitno operisana
FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ nr

Podeli:

Prema prvim saznanjima, u putničkom vozu koji se danas sudario sa teretnim u podzemnom  tunelu u Beogradu bilo je šestoro putnika, mašinovođa i kondukter.

Kako je za "Blic" potvrđeno, svi povređeni su zbrinuti, a kondukterka je hitno operisana.

Kod povređenog mašinovođe M. S. dežurni hirurg dr Raspopović konstatovao je TTP, kontuzija jetre, a dežurni ortoped dr Mladenović TTP, prelom desne nadlaktice, nakon čega je isti zadržan na odeljenju Šok A.

Kod kondukterke S. A. dežurni hirurg dr Raspopović je konstatovao TTP, povreda slezine i grudnog koša, ista je hitno operisana i biće zadržana u prijemu operaciona sala.

Kod putnika D.K i R. E. dežurni hirurg dr Raspopović se nije izjasnio o stepenu povreda i isti su zadržani na odeljenju hirurške intenzivne nege.

Podsećamo, dva voza sudarila su se danas oko 18.30 sati u desnom Banatskom tunelu kod Pančevačkog mosta.

Nesreća se dogodila kada su se sudarili putnički i teretni voz.

Putnički je udario u teretni, koji je bio na stanici.

Oglasile se "Železnice Srbije"

Infrastruktura železnice Srbije oglasila se večeras povodom sudara dva voza u tunelu između Vukovog spomenika i Pančevačkog mosta i tom prilikom je navela da je putnički voz naleteo na voz koji je stajao na pruzi i čekao dalju vožnju.

"Večeras u 18.26 sati dogodila se nesreća na pruzi kod Pančevačkog mosta, kada je BG Voz, koji je saobraćao iz Karađorđevog parka ka Ovči naleteo na zadnji deo teretnog voza koji je stajao na pruzi kod Pančevačkog mosta i čekao na dalju vožnju", navela je Infrastruktura železnice Srbije.

Prema prvim informacijama sa terena, u ovom sudaru vozova povređeni su mašinovođa i kondukter iz BG Voza, kao i veći broj putnika, navodi se u saopštenju.

"Nesreća se dogodila na izlasku iz Vračarskog tunela, u pravcu Pančevačkog mosta. O nesreći su obavešteni predstavnici MUP-a, hitna pomoć i vatrogasci", navela je Infrastruktura železnice Srbije.

"Zajednička komisija za isleđenje vanrednih događaja nakon prikupljanja svih informacija utvrdiće uzroke ovog sudara", poručuje se u saopštenju.

Podeli:

44 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

"Zbogom komarci"

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP "Gradska čistoća“ Beograd će i danas sprovoditi akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje, ukoliko vremenski uslovi to budu dozvolili.

11:05

13.7.2024.

1 d

Servisne informacije

Potpuno izmenjen režim rada gradskog prevoza

Zbog izvođenja radova na redovnom održavanju u Bulevaru Mihajla Pupina (gledano u smeru ka Terazijskom tunelu), od 12. jula, od 22 časa do 14. jula, do 22 časa, doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopštavaju iz Sekretarijata za javni prevoz.

15:10

13.7.2024.

1 d

Podeli: