U toku je rekonstrukcija centralne kuhinje za vrtiće na Zvezdari: Radovi vredni 19,7 miliona dinara

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak obišao je danas radove na rekonstrukciji krova centralne kuhinje Predškolske ustanove "Zvezdara".

Izvor: B92.net

Četvrtak, 16.09.2021.

13:43

U toku je rekonstrukcija centralne kuhinje za vrtiće na Zvezdari: Radovi vredni 19,7 miliona dinara
Foto: Beoinfo

Radovi koje finansira Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu vredni su 19,7 miliona dinara, a započeti su sredinom avgusta.

"Očekujem da se posao privede kraju do početka oktobra. Ovde se dnevno pripremi i do 5.000 obroka za decu u zvezdarskim vrtićima. Imali smo problema sa krovom i uskoro će sve biti sanirano", rekao je Gak, prenosi Beoinfo.

On je istakao da je Grad Beograd od početka godine uložio oko 51 milion dinara u tekuće održavanje i opremanje 29 vrtića na ovoj opštini, te da je na centralnoj kuhinji, koja sve objekte snabdeva hranom, prošle godine zamenjena kompletna fasadna i unutrašnja stolarija.

"Samo za tekuće održavanje i opremanje svih vrtića na teritoriji Beograda, ne računajući kapitalna ulaganja, u ovoj godini odvojeno je ukupno oko 350 miliona dinara, jer nam je osim velikih rekonstrukcija koje su prioritet važno i održavanje svih vrtića", istakao je Gak.

On je dodao da su u ovom trenutku u toku i radovi na zameni stolarije na šest vrtića na opštini Čukarica te sanacija mokrih čvorova u vrtiću "Dečje carstvo" u Lazarevcu, dok uskoro počinje i duga faza rekonstrukcije vrtića "Ljolja" na Voždovcu i rekonstrukcija objekta mesne zajednice u vrtić u naselju Zuce.

"Velika obnova svih vrtića u Beogradu ne staje, nastavljamo dalje dok ne završimo rekonstrukciju svih dotrajalih objekata", zaključio je Gak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: