U glavnom gradu se grabe za lubenice

Na Veletržnici Beograd na vodećem mestu po obimu trgovanja je lubenica čiji je promet porastao za 37 odsto u odnosu na prethodni period, a zatim slede šargarepa, paradajz i dinja.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 26.07.2021.

12:16

U glavnom gradu se grabe za lubenice
Ilustracija: EPA/MOHAMED MESSARA

Od voća su aktuelne jabuke i breskve, dok je promet šljiva četiri puta veći u odnosu na prethodni period, navodi se u saopštenju Veletržnice Beograd.

Podseća se da šljive na veletržnicu stižu iz Prokuplja, Blaca, Valjeva, Čačka i okoline Beograda i dodaje da je sve više domaćih kupina i plavog patlidžana, te da se u ovom periodu dosta traži i kukuruz šećerac - namirnica bogata antioksidansima i vlaknima, folnom kiselinom i vitaminom B.

Kako se dodaje, na veletržnicu stiže iz Pančeva i Srema, a može se kupiti u džakovima u kojima se nalazi od 10 do 25 klipova.

U saopštenju se navodi i da je snižena cena borovnica koje se trenutno na veletržnici mogu naći po ceni od 300 do 500 dinara po kilogramu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: