Beograd - Ekonomija - B92 Lokal

U Beogradu se otvaraju radnje sa brendovima Republike Srpske

"Hercegovačka" i "Krajiška kuća" će do kraja godine otvoriti svoja predstavništva u Beogradu, najavljeno je danas u Beogradu na predstavljanju tog projekta, koji će promovisati poljoprivredne proizvode i pojačati saradnju između Srbije i Republike Srpske.

Izvor: Tanjug Beograd
Podeli
Foto: Depositphotos/simply
Foto: Depositphotos/simply

Predstavljanje projekta "Hercegovačka" i "Krajiška kuća" organizovali su Grad Beograd, Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji i Turištička organižacija Beograda.

Ideja ovog projekta je da se proizvodi malih poljoprivrednih proizvođača nađu na tržištu Srbije, za početak u Beogradu, a potom da se prošire i na druge gradove u Srbiji, kao i da se proižvodi naše zemlje otvaranjem "Šumadijske kuće" u Trebinju nađu na tržištu Republike Srpske.

Prezentacija je organizovana nakon sastanaka i zaključaka od prošlog meseca u Beogradu između ministara resornih ministarstava obe zemlje i predstavnika gradskih vlada Beograda, Trebinja i Banja Luke.

"Razvoj poljoprivrede mora da se usmeri na što veću preradu i na podizanje vrednosti naših proizvoda, a ovaj projekat će dati našim proizvođačima šansu da svoje proizvode predstave, ponude i prodaju, kako našsim kupcima, tako i kupcima u inostranstvu", rekao je samostalni savetnik u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Mirko Vlačo.

Šsef predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović istakao je da se realizacijom ovog projekta ne razvija samo prodaja prehrambenih i poljoprivrednih proizvoda, već se promoviše kultura i tradicija, a to, ove dve zemlje, povezuje na nivou turištičke privrede.

"Ovaj projekat je samo poslednji u nizu projekata u poslednjih osam godina koji pokazuju kako se grade naši bratski odnosi, a u poslednje vreme zajednički uspevamo da usaglasimo i definišemo strateške projekte, ne samo u domenu poljoprivrede, već i kada se radi o infrastrukturi i podizanju energetskih kapaciteta Srpske i Srbije", dodao je on.

Predstavnici "Krajiške" i "Hercegovačke kuće" predstavili su ovom prilikom svoj asortiman i biznis planove, kojima će se realizovati otvaranje predstavništva u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.