Beograd - Ekonomija - B92 Lokal

"To je veoma važno, Beograd živi od stranih turista" VIDEO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je jutros da su na jučerašnjoj sednici Kriznog štaba ukinute skoro sve protivepidemijske mere i da se zemlja vraća normalnom životu.

Izvor: Tanjug Beograd
Podeli
Foto: TANJUG/JADRANKA ILIC
Foto: TANJUG/JADRANKA ILIC

Vesić je na TV Prva rekao da je veoma zadovoljan zbog toga i naveo da je u Beogradu vakcinisano 52,1 odsto stanovništva, odnosno 725. 225 lica, i naveo da će glavni grad u narednih sedam dana doći do 700.000 građana koji su dobili i drugu dozu.

Vesić je ukazao da će festivali moći da budu organizovani sa posebnim odobrenjem Kriznog štaba za svaki festival, što zači da će biti održani Bir fest, Egzit i drugi festivali.

"Krizni štab prihvatio sve predloge, Beograd se vraća normalnom životu"

Objasnio je da je to veoma važno za Beograd jer zbog festivala dolazi veliki broj stranih turista, a Beograd živi od stranih turista.

"Očekujem da će naši hoteli biti puni tokom leta, a to znači posao za zaposlene u njima, za taksiste, turističke vodiče, prodavce suvenira,...", rekao je Vesić.

On je ponovio da je njegov posao da se bori za radna mesta u Beogradu i dodao da je zato jučerašnja odluka Kriznog štaba o popuštanju mera važna.

Vesić je uputio molbu ugostiteljima i svim organizatorima skupova da vode računa o poštovanju važećih mera kako se koronavirus ne bi vratio na jesen i u zima.

Naveo je da su uslovi za održavanje svadbi merenje temperature, razmak između stolova, 50 odsto popunjenosti kapaciteta i pleksiglas između muzike i gostiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.