Beograd - Ekonomija - B92 Lokal

"Nova oaza" za pešake u Beogradu: Formirane dve nove pjacete, 16 novih sadnica

Glavni gradski urbanista Marko Stojčić izjavio je danas da rekonstruisani skver između ulica Balkanske, Gavrila Principa i Milovana Milovanovića predstavlja novu oazu za pešake i osnovnu pešačku komunikaciju sa Savskim trgom.

Izvor: B92.net Beograd
Podeli
Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

"Ovim radovima su formirane dve nove pjacete i povećan prostor za pešake otprilike za 300 metara kvadratnih koji se nadovezuje na pešačku zonu na Savskom trgu. Posađeno je 16 novih sadnica, dok je saobraćajno rešenje kvalitetnije u odnosu na prethodno, samim tim i bezbednije za pešake", naveo je Stojčić, prenosi Beoinfo.

Postavljene su nove kamene kocke, mobilijar i LED rasveta, naveo je Stojčić.

"Polako obnavljamo deo po deo grada, a sve u cilju poboljšanja uslova, pre svih, za pešake, bicikliste i na kraju za automobile. S tim da treba ponoviti da je ovde saobraćajno rešenje za automobile posle rekonstrukcije mnogo bolje", naveo je Stojčić.

On je podsetio da je nedavno rekonstruisana celokupna Balkanska ulica i najavio takav trend i u narednom periodu.

"Širenjem pešačke zone po Beogradu, poput ove dve pjacete, postojeći sadržaji biće oplemenjeni, što će privući i građane i goste prestonice. Cilj je povećanje sadržaja i prostora namenjenih za uživanje na otvorenom", istakao je Stojčić i ukazao da sada svi gradski projekti imaju crtu „zelenog grada”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 218 idi na stranu