Neće biti novog zakona, a ko bespravno gradi - odgovaraće

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je povodom bespravne gradnje da neće biti donet novi zakon niti se sprema, a da će svi koji grade bespravno odgovarati prema zakonu jer oni otimaju pare iz budžeta.

Izvor: B92.net

Sreda, 07.04.2021.

11:55

Neće biti novog zakona, a ko bespravno gradi - odgovaraće
Foto: Bascar/Shutterstock

"Da vam kažem vrlo jasno i otvoreno: neće biti donet novi zakon niti se sprema. Svi oni koji grade bespravno odgovaraće prema zakonu jer oni otimaju pare iz budžeta", kazao je Vesić za B92, prenosi Beoinfo.

On je najavio i sastanak sa tužilaštvima ovih dana, te da će sa njima razgovarati o tome kako da se brže procesuiraju oni koji grade bespravno.

Ponovio je da se bespravnom gradnjom oštećuje budžet i rizikuje se da zgrade koje se ne grade u skladu sa građevinskim pravilima i nemaju dozvole budu nebezbedne i nesigurne.

Takođe, dodao je Vesić, kada legalno gradite morate da izdvajate vodovod, kanalizaciju, parking, a nelegalnom gradnjom opterete se postojeće mreže i nema dovoljno parking prostora.

Vesić je naveo primer Mirijeva, za šta sada mora da se izdvoji šezdeset miliona dinara da bi se rešio problem kolektora za šest bespravnih zgrada, gde nema kanalizacije. Sličan problem postoji i u Vojvode Vlahovića i u još na nekoliko mesta.

"Moja poruka je da građani ne slušaju prevarante, makar bili i iz Gradske uprave. Neće biti novog zakona", naglasio je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: