Beograd - Ekonomija - B92 Lokal

"Ne mogu laici da teraju strane investitore iz Srbije"

Rade Basta, direktor JP "Beogradske elektrane" podržao je odluku Vlade Srbije, Aleksandra Vučića, predsednika Srbije, i Zorane Mihajlović, ministarke rudarstva i energetike koji su odlučili da neće donositi odluke o istraživanju i eksploataciji litijuma i jadarita dok ne bude urađena studija o proceni uticaja na životnu sredinu.

Izvor: B92.net Beograd
Podeli
Foto: JKP &Beogradske elektrane&
Foto: JKP "Beogradske elektrane"

"Slažem se da ne treba po svaku cenu privlačiti direktna strana ulaganja, ali ne mogu ljudi, da ne kažem laici i samoproklamovani stručnjaci, Ćute i ostali, koji nemaju nikavo obrazovanje iz oblasti energetike, da istupaju u borbi protiv Rio Tinta bez ikakvih materijalnih dokaza i studija. To je pogrešno i dovodi ljude u zabludu", ističe Rade Basta.

Basta je dodao da bez znanja i struke nema razvoja i da će upravo zdrav razum i nauka odlučiti da li će bilo koja kompanija raditi u Srbiji i da ne možemo metlom, protestima i batinama isterivati strane ulagače koji će možda samo doneti dobrobit srpskoj ekonomiji, saopšteno je iz JKP "Beogradske elektrane".

"Hvala predsedniku i ministarki koji i ovog puta nisu dozvolili da sila prevlada razum. Hvala što lažni borci za žaštitu životne sredine nisu pobedili već će odluku doneti narod na referendumu na osnovu validnih dokaza i nakon što bude urađena studija", zaključio je Basta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.