Beograd - Ekonomija - B92 Lokal

Nastavlja se ulaganje: U koje će se sve škole u Beogradu "useliti majstori"?

Sređivanje osnovnih i srednjih škola su i ove godine prioritet Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu, kaže gradski sekretar Slavko Gak.

Izvor: Tanjug Beograd
Podeli
Foto: Depositphotos, ArturVerkhovetskiy
Foto: Depositphotos, ArturVerkhovetskiy

On je naveo da će najznačajniji radovi biti u Devetoj gimnaziji koja će prvi put, šest decenija od osnivanja, kompletno biti obnovljena i dobiti dodatnih 1.500 metara kvadratnih prostora.

"Majstori će se useliti i u Mašinsku školu u Rakovici, Tehnoart i nekoliko osnovnih škola", rekao je Gak, a navodi se saopštenju Gradske uprave.

On je istakao da je jedna od najvažnijih investicija ove godine kompletna rekonstrukcija Zemunske gimnazije, koja je započeta prošle godine.

Gimnazija će, kako je naveo, zadržati svoj autentični izgled budući da se radovi izvode u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika.

Dodaje da je samo tokom leta za nekoliko aktivnih gradilišta u školama u Beogradu Sekretarijat izdvojio oko 150 miliona dinara, te je tako Građevinska škola dobila novu fasadu, krov i stolariju, u Dvanaestoj gimnaziji i Ekonomskoj školi u Zemunu su rekonstruisane fiskulturne sale.

"Investicije nisu zaustavljene, ove godine nastavljamo u istom ritmu", zaključuje on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 98 idi na stranu