Beograd - Ekonomija - B92 Lokal

Momirović obišao klizište: "Duboko će biti sanirano u naredne četiri godine"

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislava Momirovića obišao je danas klizište Duboko nadomak Beograda i poručio da će to klizište, koje je jedno od najvećih u Evropi, biti potpuno sanirano u naredne četiri godine.

Izvor: Tanjug Beograd
Podeli
Foto: TANJUG/PREDRAG MITIC
Foto: TANJUG/PREDRAG MITIC

Reč je o klizištu kod Umke i u Dubokom na putu Beograd - Obrenovac, a Momirović je rekao novinarima da vrednost tog projekta sigurno neće biti manja od 100 miliona evra.

"Moramo to da završimo u naredne četiri godine i da svake godine vlada izdvaja za taj projekat najmanje 20 miliona evra, kako bi investirali u Beograd i Obrenovac i da oni budu još bolje povezani", poručio je Momirović.

Ministar je obišao brodom lokaciju Duboko zajedno sa zamenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem, v.d. direktora Puteva Srbije Zoranom Drobnjakom, direktorom EPS-a Miloradom Grčićem i predstavnicima opština Obrenovac i Čukarica.

Momirović je istakao da će saniranjem klizišta, na kojoj se nalazi trasa saobraćajnice Barič- Duboko-Umka- Ostružnica, biti rešen taj višedecenijski problem za oko 200.000 stanovnika.

Samo projektovanje za sanaciju klizišta Duboko trajaće sigurno godinu dana, napomenuo je ministar.

Vesić je rekao da problem klizišta Duboko postoji skoro 50 godina i da se niko ranije ko je bio na vlasti u Beogradu, Obrenovcu i na Čukarici nije bavio tim problemom.

"Vlada Srbije je uz našu želju iz Beograda uspela već prošle godine da odvoji sredstva da se raseli 55 kuća na klizištu, koje su imale najveći problem. Tako da je prvi korak urađen, rasljeni su ljudi koji su bili na klizištu. Sledeći korak je projektovanje i posle kreće izgradnja", naveo je Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 216 idi na stranu