Kreće gradnja Tiršove 2: Odabrane firme za pripremu gradilišta, ugovor "težak" 6,23 miliona evra

Konzorcijum sastavljen iz četiri firme dobio je posao na tenderu za izvođenje pripremnih radova na uređenju gradilišta za izgradnju nove univerzitetske dečje bolnice Tiršova 2 u Beogradu.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.10.2021.

17:52

Default images

Vrednost posla iznosi 6,23 miliona evra (bez PDV-a), a ugovor je zaključen 30. septembra, piše Ekapija.

Delegacija EU u Srbiji, Vlada Srbije i Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima raspisali su u maju međunarodni tender za izvođenje pripremnih radova za izgradnju Tiršove 2, koji uključuju pripremne radove na uspostavljanju gradilišta, pripremu lokacije i organizaciju gradilišta, izgradnju pristupnog puta gradilištu i izgradnju nosećih konstrukcija za obezbeđenje temeljne jame. U tenderu je bilo navedeno da se očekuje da radovi počnu od septembra 2021. i budu završeni do aprila 2022. godine.

Prema ranijim najavama, gradnja Tiršove 2 na 6.000 kvadrata koja će koštati oko 100 miliona evra zajedno sa nabavkom opreme, trebalo je da počne letos.

Polovina navedene sume, 54 miliona evra biće finansirana iz zajma Razvojne banke Saveta Evrope (CEB). U oglasu se podseća da je sporazum o zajmu između Srbije i CEB zaključen u novembru 2019. u Parizu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: