Koliko je nezaposlenih u glavnom gradu?

Broj nezaposlenih smanjio se u odnosu na prethodne godine, pokazuje zvanična statistika.

Izvor: Tanjug

Sreda, 03.03.2021.

15:38

Koliko je nezaposlenih u glavnom gradu?
Foto: Depositphotos, oneinchpunch

Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Beogradu ima 66.000 ljudi, među kojima je i 1.147 osoba sa invaliditetom.

Zamenik direktora NSZ filijale Beograd Siniša Knežević rekao je u Skupštini grada da je 2013. godine na teritoriji prestonice evidentirano 110.000 nezaposlenih lica, dok ih je danas 66.000.

Precizirao je da se danas na evidenciji beogradske filijale nalazi 1.147 osoba sa invaliditetom, a da su prošle godine zaposlene 833 osobe sa invaliditetom.

Gradski većnik Dragomir Petronijević održao je danas u Skupštini Beograda sastanak na temu zapošljavanja osoba sa invaliditetom i ostalih ranjivih kategorija stanovništva, prenosi Beoinfo.

"Grad Beograd je spreman da maksimalno pomogne oko obuke i nabavke neophodne opreme, kako bi osobe sa invaliditetom lakše došle do zaposlenja. Pokazali smo tu spremnost tokom 2013. i 2014. godine kada smo osobe sa invaliditetom zapošljavali u javnim gradskim preduzećima i sekretarijatima", rekao je Petronijević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: