Beograd - Ekonomija - B92 Lokal

"Grad ulaže milijardu dinara u lazarevačku putnu infrastrukturu" FOTO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je radove na uređenju trotoara u Ulici Dimitrija Tucovića u Lazarevcu.

Izvor: B92.net Beograd
Podeli
Foto: Predrag Mitić
Foto: Predrag Mitić

On je istakao da se osim ove ulice radi i Karađorđeva, kao i da Grad Beograd trenutno u opštini Lazarevac ulaže oko milijardu dinara u putnu infrastrukturu.

"Rade se i ulice Janka Stajčića, Lazarevićeva, Železnička, dok se izvode radovi na izgradnji vodovoda u naseljima Arapovac i Mirosaljci. Na taj način pokazujemo da nam je svaki deo Beograda jednako važan, a na primeru Lazarevca to može da se potvrdi. Centar Lazarevca je postao uređen poput bilo kojeg dela centralnih gradskih opština. To podrazumeva pešačku zonu, garažu koja se gradi, kao i uređenje ulica koje vode prema crkvi, kao i novi parking koji se gradi u centru. Najvažniji deo politike je podjednako razvijanje svih delova Beograda", rekao je Vesić.

Foto: Predrag Mitić
Foto: Predrag Mitić

On je istakao da su opštine koje se nalaze na obodima grada, među kojima je i Lazarevac, decenijama bile zapostavljene, uprkos činjenici da doprinos Lazarevca u gradskom budžetu nije tako mali, ako u obzir uzmemo Kolubaru, zarade i sve što u Lazarevcu radi.

Foto: Predrag Mitić
Foto: Predrag Mitić

"Veoma sam zadovoljan jer trenutno realizujemo poslove vredne milijardu dinara, uprkos činjenici da je samo u ovoj opštini sigurno potrebno 10 do 20 milijardi kako bismo rešili sve probleme. Ipak, ukoliko budemo radili na ovaj način doći će trenutak kada će većina problema biti rešena. U sve ovo nisam ubrojao novac koji je Grad dao opštini za vodovod, odnosno reni-bunare, tako da sam siguran da ove godine neće biti problema sa vodosnabdevanjem kao što je slučaj bio prošle. Urađena su tri nova reni-bunara koji obezbeđuju dodatnih 46 litara vode u sekundi. Na taj način ćemo rešiti problem koji prošle godine nije bio mali", dodao je Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.