"Završavaju se vrtići i počinje izgradnja novih, za tri godine izgradićemo 25 vrtića"

"Kada budemo završili sve planirano mi ćemo za tri godine izgraditi 25 vrtića. To se nije desilo u novijoj istoriji Beograda da bude izgrađeno 25 kompletno novih vrtića, a liste čekanja sada skoro i da nema", izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Izvor: B92

Nedelja, 09.05.2021.

12:50

Foto: Depositphotos, Hannamariah

"Mi smo prošle godine počeli i u ovom trenutku smo ili izgradili ili gradimo osam vrtića. Završili smo vrtić u Surčinu, narednih meseci završavamo vrtić u Krunskoj ulici na Vračaru, zatim radi se vrtić u Ulici Miloja Zakića na Čukarici, u Belom polju u Obrenovcu, u Patrijarha Pavla, u Novogradskoj u Zemunu, počinjemo da radimo vrtić na Bežanijskoj kosi, a u narednih mesec dana počećemo da radimo vrtić u Bloku 62. Pre desetak dana smo raspisali tender za izgradnju novih vrtića koje ćemo graditi tokom ove godine. To su vrtići u naselju Braće Jerković, Mirijevu, na levoj obali Dunava pored samog doma zdravlja koji se upravo oprema, na Miljakovcu 3 u Stepojevcu, Mladenovcu, i Sremčici. Sledeće godine planiramo izgradnju još deset vrtića. Kada to budemo završili mi ćemo za tri godine u Beogradu izgraditi 25 vrtića, što se nije desilo u novijoj istoriji Beograda", rekao je Vesić gostujući na TV Pink.

On je naveo da danas u beogradske vrtiće ide skoro 79 hiljada dece i podsetio da je 2013. godine u vrtićima boravilo oko 47 hiljada mališana, prenosi Beoinfo.

"Tada su se duplo skuplje naplaćivali vrtići pa smo morali da vraćamo roditeljima novac. Do sada je Grad Beograd vratio 3,5 milijarde dinara, a za taj novac smo mogli da izgradimo 17 ili 18 vrtića. Mi smo vratili novac i gradimo novih 25 vrtića", rekao je Vesić.

On je dodao da ,kada se bude završilo ovih osam vrtića, koji su pri kraju, u njima će biti mesta za oko 1.100 dece te više neće biti liste čekanja na mesto u vrtiću u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: