"Za sedam godina rekonstruisano više od 250 parkova u Beogradu"

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas radove na uređenju dva parka u Rakovici i tom prilikom istakao da je za sedam godina u Beogradu rekonstruisano više od 250 parkovskih površina.

Izvor: B92

Petak, 14.05.2021.

14:45

Foto: Beoinfo

Grad Beograd i Opština Rakovica uređuju park u naselju Кneževac a drugi na Кanarevom brdu.

"Nikada u Beogradu nije bilo toliko uređenih malih parkovskih površina. Radilo se i na uređenju velikih parkova, poput Pionirskog i parka Ušće, ali i je sređeno i više od 250 malih parkovskih površina. One su veoma važne za ljude koji žive oko njih", naveo je Vesić.

On je precizirao da je za oba parka u Rakovici izdvojeno skoro 200.000 evra.

"Za uređenje manjeg parka u Кneževcu izdvojeno je 3,4 miliona dinara. Ovo je nastavak sređivanja ovog naselja gde je u prethodnom periodu završeno za uređivanjem kanalizacije i parking prostora. Sada smo došli u situaciju da u Кneževcu uređeujemo i igrališta za decu", ukazao je Vesić.
Foto: Beoinfo
Precizirao je da će park na Кanarevom brdu imati deo za mlađu i poseban deo za stariju decu, kao i prostor za odmor starijih sugrađana.

"Novi park će izgledati onako kako izgledaju parkovi u uređenom svetu. Ponosan sam što građani Beograda bez obzira na to u kom kraju žive dobijaju identične moderne parkove i zelene površine", istakao je Vesić i podsetio da se kvalitet života, između ostalog, ogleda u blizini parkova gde deca mogu da provode kvalitetno vreme.

Najavio je završetak radova do početka avgusta, kao i nastavak uređenja parkovskih površina u svim delovima grada.

"Nastavićemo da ih uređujemo, jer građani Rakovice treba da imaju isti komfor kao što ga imaju i građani iz drugih delova grada", zaključio je zamenik gradonačelnika.
Događaju su prisustvovali predsednik opštine Rakovica Miloš Simić i državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosav Miličković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: