Visoke temperature umeju da naprave problem: "Uradili smo sve"

U narednim danima meteorolozi najavljuju visoke temperature.

Izvor: Novosti

Ponedeljak, 26.07.2021.

11:46

Visoke temperature umeju da naprave problem:
Foto: Depositphotos/silverjohn

Automatski, žitelji obodnih delova prestonice, ali i oni u užem gradskoj jezgru brinu hoće li doći do restrikcija i umanjenog pritiska vode.

Veliki broj prijava upućen je prethodnih dana na adresu JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", i to zbog obilnih padavina koje su zapušile jedan broj odvoda i šahtova, a sada je na red došla česmovača, prenose Novosti.

Na adresu komunalne firme stiglo je čak 211 prijava zbog kvara na kanalizacionoj mreži.

Kako kažu iz JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" obavili su sve pripremne radove za najavljene ekstremne temperature.

"Uradili smo sve što je bilo potrebno, i najavljene visoke temperature dočekujemo spremno", navode iz "Vodovoda".

Maksimalno će biti angažovani izvorišni, proizvodni i distributivni kapaciteti kako bi se obezbedilo dovoljno vode za sve građane.

Sistem vodosnabdevanja je stabilan i nisu planirani prekidi u vodosnabdevanju potrošača.

Nakon vrelog talasa, Beogradom su "zavladale" obilne padavine.

Broj intervencija je bio povećan početkom nedelje kada su padavine bile najjače, a bilo je prijavljeno 70 zagušenja slivnika.

Od početka godine imali smo ukupno 4.325 poziva upravo zbog ovog problema, rekli su za "Novosti", iz JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija".

Iz JKP "Vodovod" apeluju na građane da u narednim danima racionalno i namenski koriste vodu za piće, pripremu hrane, održavanje higijene.

Aktivnosti kao što su navodnjavanje i zalivanje poljoprivrednih i zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, kao i zloupotreba hidranata predstavljaju nenamensku potrošnju vode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Hitna pomoć se seli na novu lokaciju MAPA

Hitna pomoć treba da bude u delu grada gde je dobra saobraćajna komunikacija, dobar prostor za parking i takva jedna parcela je na prostoru ispod Stop šopa prema DIS-u, kaže direktor UKC Niš prof. dr Zoran Perišić.

8:33

27.3.2024.

1 d

Podeli: