Beograd - Društvo - B92 Lokal

Visoke temperature umeju da naprave problem: "Uradili smo sve"

U narednim danima meteorolozi najavljuju visoke temperature.

Izvor: Novosti Beograd
Podeli
Foto: Depositphotos/silverjohn
Foto: Depositphotos/silverjohn

Automatski, žitelji obodnih delova prestonice, ali i oni u užem gradskoj jezgru brinu hoće li doći do restrikcija i umanjenog pritiska vode.

Veliki broj prijava upućen je prethodnih dana na adresu JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", i to zbog obilnih padavina koje su zapušile jedan broj odvoda i šahtova, a sada je na red došla česmovača, prenose Novosti.

Na adresu komunalne firme stiglo je čak 211 prijava zbog kvara na kanalizacionoj mreži.

Kako kažu iz JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" obavili su sve pripremne radove za najavljene ekstremne temperature.

"Uradili smo sve što je bilo potrebno, i najavljene visoke temperature dočekujemo spremno", navode iz "Vodovoda".

Maksimalno će biti angažovani izvorišni, proizvodni i distributivni kapaciteti kako bi se obezbedilo dovoljno vode za sve građane.

Sistem vodosnabdevanja je stabilan i nisu planirani prekidi u vodosnabdevanju potrošača.

Nakon vrelog talasa, Beogradom su "zavladale" obilne padavine.

Broj intervencija je bio povećan početkom nedelje kada su padavine bile najjače, a bilo je prijavljeno 70 zagušenja slivnika.

Od početka godine imali smo ukupno 4.325 poziva upravo zbog ovog problema, rekli su za "Novosti", iz JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija".

Iz JKP "Vodovod" apeluju na građane da u narednim danima racionalno i namenski koriste vodu za piće, pripremu hrane, održavanje higijene.

Aktivnosti kao što su navodnjavanje i zalivanje poljoprivrednih i zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, kao i zloupotreba hidranata predstavljaju nenamensku potrošnju vode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.