Vesić: Zdravstveni sistem nije pukao ni kada smo imali 8000 zaraženih VIDEO

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić ponovio je danas da je Beograd protiv svih restrikcija jer privreda mora da radi. On kaže i da se preteruje kada se priča da će pući zdravstveni sistem kada imamo 4.000 zaraženih, a nije kada smo imali 8.000. Grad je, kaže Vesić, skoncentrisan na žurke i velika okupljanja jer je to veliki rasadnik virusa.

Izvor: B92, TV Prva

Ponedeljak, 08.03.2021.

09:39

Vesić: Zdravstveni sistem nije pukao ni kada smo imali 8000 zaraženih VIDEO
Foto: Printskrin/TV Prva

On kaže da je nedopustivo da se organizuju žurke bez obzira na radno vreme, da grad prema tome ima nultu toleranciju.

"Neko ko u trenutnku epidemije orgnizuje žurku, namerno širi virus, i to je krivično delo", rekao je Vesić.

Vesić je u Jutru na Tv Prva istakao da su socijalna distanca, jedna osoba na 4m2 , nošenje maski, lična higijana suština kako da se izađe iz krize.

On je istakao da ovo nije samo zdravstvena kriza, već i ekonomska i društvena.

"Pošto ovo traje već godinu dana, ovo su ozbiljni udari, moramo da izađemo iz krize kombinujući zdravstvene i ekonomske mere", rekao je on i naglasio da ekonomija omogućava da se isplaćuju plate, kupuje medicinska oprema...

Vesić smatra da mere od jednog i po dana, koje su sada bile na snazi, nisu donele rezultate.

Anesteziolog Nemanja Dinić kaže za TV Prva da je situacija izuzetno teška, da je KBC Dragiša Mišović već godinu dana neprekidno u kovid sistemu. On kaže da je poslednje dve nedelje veći broj pacijenata koji se prime nego koji se otpuste, da je 80 njih na jedinici intenzivnog lečenja, a da 40 zahteva neko vid mehaničke ventilacije.

Na lečenju se kaže nalaze i srednja i starija popilacija, ali ima i mladih. "Ima i gojaznih i mršavih, kao i onih koji su potpuno zdravi, ne možemo da generalizujemo", rekao je on.

Vakcinisano 22, 96 odsto punoletnog stanovništva u Beogradu

Vesić je izneo podatak da je 22, 96 punoletnog stanovništva u Beogradu vakcinisano, a da je 13, 28 odsto revakcinisano.

"U Beogradu je najbolji odaziv za vakcinaciju", rekao je on.

Komentarišući to što pojedni ne nose masku u prevozu tvrdeći da su vakcinisani, Vesić kaže da mora da se apeluje na svest građana, jer i onaj koji je vakcinisan može da prenosi virus. "Morate da budete odgovorni prema drugim ljudima", rekao je on.
Foto: Printskrin/Tv Prva
Odgovarajući na pitanje zašto su zatvoreni svi javni toaleti u Beogradu, Vesić kaže da grad ne odlučuje o tome, već Gradski zavod za javno zdravlje.

"Dva meseca tražimo da se otvore javni toaleti", rekao je on i dodao da uz poštovanje mere ne vidi problem da oni rade.

Zamenik gradonačelika ocenio je da nove restrikcije ne donose rezultat, da treba kažnjavati one koji krše mere. Kaže i da niko nije tražio da se obnovi noćni život, ali se traži da rade restorani.

Vesić kaže i da je besan jer se pred svaki Krizni štav govori o restrikcijama i da ispada da su restrikcije jedini način da se bori protiv koronavirusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: