Vesić sa izviđačima u Obrenovcu, obećao pomoć za izgradnju kampa

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je danas svojom pokretnom kancelarijom posetio opštinu Obrenovac, a prva stanica bila je susret sa izviđačima u Prirodnjačkom domu Arboretum.

Izvor: B92.net

Nedelja, 05.12.2021.

12:30

Vesić sa izviđačima u Obrenovcu, obećao pomoć za izgradnju kampa
Foto: Beoinfo

On se susreo sa više od sedamdesetoro dece odreda izviđača u Obrenovcu koja, kako je rekao, vredno rade i uče kako da čuvaju životnu sredinu, prenosi Beoinfo.

"Deca vode računa o životno sredini na zaštićenom području Obrenovački zabran. Ova kućica je predivna i pravo je mesto gde mogu deca da se druže i da provode vreme. Dogovorili smo se da Grad Beograd obezbedi donaciju kako bi oni mogli da završe brvnaru u Obrenovačkom zabranu koja će služiti obrazovanju ove dece, ali i dece iz drugih škola. Tu će da uče o zaštiti životne sredine, kako se sadi i čuva drveće i zaista sam srećan što možemo da im pomognemo. Obrenovački zabran je mesto gde će dolaziti sva deca Beograda", rekao je Vesić.

On je rekao da je izviđačima obećao da će ih povesti u obilazak Gradskog zelenila kako bi videli mašinu Sadiša, da se upoznaju kako ona vadi drvo iz korena i presađuje ga.

"Obećao sam im i da ću ih odvesti u Zoološki vrt jer su videli moje slike sa životinjama. Mislim da treba da bude puno ovakvih udruženja poput izviđača jer oni svoje aktivnosti razvijaju u prirodi, uživaju u njoj i štite je", rekao je Vesić.

Zamenik starešine Saveza izviđača Srbije Slobodan Radojičić je rekao da tema razgovora bila izgradnja izviđačkok kampa te da je zamenik gradonačelnika obećao pomoć.

"Uz pomoć Grada i gradske opštine Obrenovac, nadam se da će nas na proleće, kada kamp bude bio gotov, Goran Vesić ponovo posetiti", rekao je Radojičić.

Ovom prilikom Vesić je razgovarao sa decom, doneo im kolače i igračke, a izviđači su mu zauzvrat poklonili izviđačku maramu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: