Beograd - Društvo - B92 Lokal

Vesić podelio osveženje radnicima "Gradske čistoće"

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas radnike JКP „Gradska čistoća” koji su angažovani na čišćenju Trga Nikole Pašića.

Izvor: B92.net Beograd
Podeli
Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

On im je ovom prilikom podelio osveženje kako bi lakše podneli visoke temperature.
"Danas se na ulicama nalazi oko 1.500 radnika naših komunalnih preduzeća. S obzirom na to da će topli talas trajati do petka, preduzeli smo posebne mere kako bi ljudi bili što manje na ulicama, odnosno kako bi bili u vreme kada nije mnogo vruće ranije ujutru i tokom popodneva. Obezbedili smo da stalno imaju vodu, a ja sam je danas podelio radnicima "Gradske čistoće”. Oni vodu dobijaju od svojih preduzeća, kao što dobijaju i vozači GSP-a, "Zelenila”, "Čistoće”, "Vodovoda”, kao i svi koji su svakodnevno na terenu i obavljaju komunalne poslove koji ne smeju da stanu", pojasnio je Vesić.

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

Кako je naveo, na ovaj način se trudimo da zaštitimo naše zaposlene, kao i da građani u ovim uslovima dobiju uslugu.
"Naše se cisterne nalaze na šest lokacija u gradu, a pripremamo i mobilne punktove za vodu. Njih ćemo postavljati svuda po gradu u slučaju ovakvih vrućina. Zbog klimatskih promena imaćemo sve više ovakvih situacija kada će biti tropske vrućine, jer se klima drastično menja", rekao je Vesić.

On je zahvalio svim radnicima i podsetio da u komunalnom sistemu Grada Beograda radi gotovo 30.000 ljudi.
"Oni rade vikendima, praznicima i svakodnevno su na terenu, a na ovaj način pokazujemo da imamo poštovanje prema njihovom radu", zaključio je Vesić.
Obilasku je prisustvovao i direktor JКP "Gradska čistoća” Marko Popadić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.