Beograd - Društvo - B92 Lokal

Vesić objavio koliko je vakcinisanih potrebno da bi mogle da se ukinu mere

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas da je u Beogradu procenat vakcinisanih protiv koronavirusa prešao 60 odsto punoletnog stanovništva, a da je potrebno da se vakciniše još 15 odsto građana da bi bilo moguće ukidanje protivepidemijskih mera.

Izvor: Beta Beograd
Podeli
Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

Vesić je za RTS rekao da je procenat vakcinisanih na dnevnom nivou povećan više od tri puta nakon uvođenja kovid propusnica za ulazak u ugostiteljske objekte posle 22.00 sata, ali da i dalje postoji "neverovatna propaganda" protiv vakcinacije, koja je dovela i do toga da jedan pacijent jutros napadne nožem lekara Hitne pomoći koji je od njega zatražio da stavi masku pre ulaska u vozilo.

"Mi kao država moramo da se pozabavimo tom neverovatnom propagandom. Strašno je da dođete ispred kuće (Predraga) Kona i (Branislava) Tiodorovića u Nišu i da vičete 'ustaša'", rekao je Vesić.

Kon: "Ono što bih rekao, ne bi bilo za televiziju. Bolje da ćutim" VIDEO

On je naveo da je u Beogradu broj vakcinisanih prvom dozom vakcine protiv koronavirusa prešao 832.000, da je drugu dozu primilo više od 800.000 ljudi, a treću oko 250.000.

"Prekjuče je vakcinisano 7.716 građana, a pre tri, četiri nedelje smo imali oko 2.000 vakcinisanih dnevno. Na povećanje broja vakcinisanih su uticale ne samo kovid propusnice već i porast broja zaraženih", rekao je Vesić.

On je naveo da se većina ugostitelja pridržava mera kojima je predviđeno da posle 22.00 sata gosti moraju imati kovid propusnice, ali da ima i onih koji su skratili radno vreme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.