Beograd - Društvo - B92 Lokal

Vesić o nesreći na Karaburmi: "Pitam se kako mogu da spavaju"

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić oštro je osudio puštanje iz pritvora bahatog vozača koji je na prešačkom prelazu ubio dečaka i teško povredio njegovog brata i oca i naveo da je ovakva odluka sa pravom uznemirila javnost.

Izvor: B92.net Beograd
Podeli
Foto: Printskrin, Facebook/Goran Vesić
Foto: Printskrin, Facebook/Goran Vesić

On je, gostujući na TV Studio B, naglasio da u ovoj zemlji, kao i u svakoj demokratskoj zemlji, postoji nezavisnost pravosuđa i da niko nema pravo da se meša u njihov rad, ali da je javnost teško primila ovakvu odluku.

"Kako neko ko je učinio takvo nedelo i ima više krivičnih dela i kazni zbog bahate vožnje i bahatog ponašanja može da bude pušten da se brani sa slobode. U ovoj zemlji, kao i u svakoj demokratskoj zemlji postojio nezavisnost pravosuđa i mi nemamo pravo da se mešamo u njihov rad. Ja ne znam ko su ljudi koji su doneli tu odluku, ali se pitam kako mogu da spavaju", poručio je Vesić, prenosi Beoinfo.

Dodaje da saobraćajne nesreće mogu da se dese i ako niste krivi, ali ovde se vidi ko je kriv i ko je pokosio dva deteta na pešačkom prelazu i pobegao sa lica mesta.

Građani izašli na ulice zbog smrti dečaka: Protest na Karaburmi VIDEO/FOTO

"Ako to ne izaziva uznemirenje javnosti, a to je jedan od razloga za pritvor u Zakonu o krivičnom postupku, onda ja ne znam šta još može da uznemiri javnost", kazao je.

Prema njegovim rečima, koliko god da bude osuđen taj bahati vozač, roditeljima to dete niko ne može da vrati, ali makar da znamo da postoji zakon i da se za ovakva dela odgovara.

Na Karaburmi je u toku protest građana, zatvorena je Ulica Marijane Gregoran zbog toga što je pušten na slobodu vozač koji je ubio dečaka i teško povredio njegovog brata i oca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.