Vesić: Nulta tolerancija za žurke, ali ne i za život

U Beogradu postoji nulta tolerancija za sve one koji organizuju žurke i krše epidemiološke mere, ali nećemo dopustiti i ne možemo da se složimo sa uvođenjem nulte tolerancije na život, a to bi se dogodilo ukoliko bi bio prihvaćen predlog o uvođenju policijskog časa, rekao je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić, a objavio Beoinfo..

Izvor: B92

Četvrtak, 04.03.2021.

09:57

Vesić: Nulta tolerancija za žurke, ali ne i za život
Foto: Beoinfo

Vesić je ocenio da je prošli vikend pokazao da, ukoliko se radno vreme restorana ograniči do 14 časova, nastaje pravi "stampedo" po restoranima, teretanama i tržnim centrima, te veći broj ljudi boravi na istom prostoru u kraćem vremenskom periodu, i da je zato bolje obezbediti strogu kontrolu primere mera, što se, kako naglašava, u Beogradu već dešava.

Dodao je da bi odluka da se sve zatvori bila pogubna po male firme, koje su u većini slučajeva porodične, i da niko ne razmišlja kakve bi posledice bile po mentalno zdravlje stanovništva.

"Umesto da narod plašimo policijskim časom, treba da se skoncentrišemo na to kako da sprovedemo postojeće epidemiološke mere i kako da se čuvamo, te na taj način, omogućavajući ljudima da rade, a čuvajući zdravlje, izađemo iz ove krize", poručio je Vesić i zaključio da je sve drugo upereno protiv ekonomije i interesa grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: