Vesić najavio premijeru filma o gradonačelniku Branku Pešiću: "Urađen je po mojoj ideji" VIDEO

Vesić je u okviru manifestacije "Dani slobode" najavio premijeru filma "Gradonačelnik", koji se bavi zaostavštinom Branka Pešića.

Izvor: B92

Utorak, 26.10.2021.

12:54

Vesić najavio premijeru filma o gradonačelniku Branku Pešiću:
Foto: Screenshot/Prva TV

Premijera filma zakazana je u četvrtak od 20 sati u Kombank dvorani, čiju režiju potpisuje Vuk Dapčević, a scenario Duška Jovanić, precizirao je Vesić za TV Prva.

"Film je urađen po mojoj ideji, a Grad Beograd je finansirao njegovo snimanje. Ideja je bila da se sačuva uspomena na tog čoveka. Dokumentarac sadrži nikad viđenje arhivske snimke i svedočenja Pešićevih saradnika - od Slobodanke Gruden do šefa njegovog kabineta Bogunovića", istakao je Vesić.

Podsetio je da je u vreme Pešića izgrađen most Gazela, Terazijski tunel, Hotel Jugoslavija i Palata Beograd, prenosi Beoinfo.

"Branko Pešić je ostao u sećanjima Beograđana jer se žestoko borio za unapređenje Beograda. Bio je spreman da se bori za Beograd i suprostavi svakom koje bio protiv njegovog razvoja", kazao je Vesić.

On je do kraja godine najavio otkrivanje spomenika Branku Pešiću u pešačkoj zoni u Zemunu i dodao da je počela rekonstrukcija zemunskog keja, od restorana Venecija do Lida.

"Rekonstruisani potez će izgledati kao Beograd na vodi. Takođe nas očekuje i uređenje obale od Venecije do Pupinovog mosta", najavio je zamenik gradonačelnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: