Beograd - Društvo - B92 Lokal

Vesić: "Jasno je koji su bili ciljevi lažnih dojava o bombama"; "Spremni smo ako se desi i za Fajnal-for"

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da je juče u više desetina škola u Beogradu stigla najava da se u njima nalaze eksplozivne naprave, te da se posle toga to desilo sa mostovima i na kraju sa "Beogradskim vodovodom".

Izvor: B92.net Beograd
Podeli
Foto: TANJUG/ PREDRAG MITIC/bs
Foto: TANJUG/ PREDRAG MITIC/bs

"Jasno je koji su bili ciljevi. Prvo deca jer smo najosetljiviji na njih i to izaziva najveću paniku, potom mostovi i na kraju vodovod, od čega zavisi funkcionisanje grada. Hvala bogu, sve te dojave su bile lažne. 'Beogradski vodovod' je strateško preduzeće i imamo posebne procedure u takvim slučajevima, one su ispoštovane, tako da se voda normalno isporučuje. Jasno je da je reč o hibridnom ratu protiv Srbije i novom pritisku na predsednik Vučića, a cilj je da se unesu nestabilnost i nemir u zemlju i da se oteraju strani investitori", kazao je Vesić za TV Hepi.

Beograd i Srbija spremni su ukoliko se tako nešto desi i za predstojeći Fajnal for, a organizovana namera toga bi bila da se pokaže kako u našoj zemlji nije sigurno i da se naruši imidž Srbije, dodao je Vesić.

"Policija je juče saopštila da je reč o serverima iz inostranstva, tačnije iz nekoliko zapadnih zemalja, koji koštaju stotine hiljada dolara i koji se nakon toga uništavaju. Vrlo je organizovano. Prošli put smo takođe tražili međunarodnu pravnu pomoć, da li ćemo je dobiti, ne znam, pošto očigledno to nikoga tamo ne interesuje, a nekima čak i odgovara taj pritisak na Srbiju", naveo je Vesić.

"Ovo je deo specijalnog, psihološkog rata protiv Srbije, kako bi se ljudi zaplašili i kako bi se stvorila nestabilnost", ocenio je Vesić.

"Moramo da budemo spremni na takvu vrstu 'rata', to je nešto što nas čeka, i tako će svet, nažalost, izgledati u budućnosti i moraćemo mnoge svoje procedure da prilagodimo ovakvim situacijama", istakao je Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.