Uručene Nagrade grada Beograda za 2019. i 2020.

U beogradskom Sava centru danas su pojedinicima i institucija iz više oblasti svečano uručene Nagrade grada Beograda za 2019. i Nagrade grada Beograda - despot Stefan Lazarević za 2020. godinu.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 19.04.2021.

14:55

Uručene Nagrade grada Beograda za 2019. i 2020.
Foto: Depositphotos/ vladislavgajic

Priznanja su dobitnicima uručili predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević i gradonačelnik Zoran Radojičić, koji je rekao da se Nagrada grada Beograda dodeljuje kao kruna manifestacije "Dani Beograda" koja se tradicionalno obeležava od 16. do 19. aprila.

"Grad se ovim nagradama zahvaljuje za izuzetan doprinos u oblasti kulture, umetnosti, nauke, zdravstva, pronalazastva, obrazovanja, sporta...Čast mi je da se danas nalazim pred vama, koji predstavljate ponos prestonice i uzor mnogima", rekao je Radojičić, obraćajući se nagrađenima.

Istakao je da posvećenost, entuzijazam, vredan rad i herojstvo pomažu da se Beograd proslavi i van granica zemlje.

"Čestiam svim dobitnicima. Važno je da znate da grad ceni vas trud i doprinos, pogotovo ako se uzme u obzir okolnosti pod kojima ste radili tokom pandemije. Pandemija nas je samo ojačala u stvaranju boljeg, lepšeg i bezbednijeg Beograda", istakao je Radojičić.

Nikodijević je rekao da u Beogradu živi, radi i stvara veliki broj izuzetnih pojedinaca, koji su za svoj rad i doprinos dobili priznanja i van naših granica.

"Ova nagrada postoji više decenija i predstavlja najbolji način da se odužimo našim sugrađanima koji su zaista postigli velike rezultate i proneli ime Beograda po čitavom svetu", naglasio je Nikodijević.

Nagrade za 2019. godinu zbog epidemiološke situacije usled epidemije korona virusa nisu mogle biti dodeljene prošle godine.

Prema odluci Skupštine grada, Nagrada grada Beograda od ove godine nosi ime despota Stefana Lazarevića, a svima koji su dobili to priznanje uručena je i statua despota Stefana Lazarevića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Hitna pomoć se seli na novu lokaciju MAPA

Hitna pomoć treba da bude u delu grada gde je dobra saobraćajna komunikacija, dobar prostor za parking i takva jedna parcela je na prostoru ispod Stop šopa prema DIS-u, kaže direktor UKC Niš prof. dr Zoran Perišić.

8:33

27.3.2024.

1 d

Podeli: