"UN Habitat impresioniran rezultatima Beograda"

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić sastao se u Starom dvoru s Maimunom Mod Šarifi, izvršnom direktorkom UN Habitata (Program Ujedinjenih nacija za naselja).

Izvor: B92.net

Subota, 25.09.2021.

16:55

Foto: Beoinfo

"Veoma sam zadovoljan današnjim razgovorom. UN Habitat u ovom trenutku nema kancelariju u Beogradu, tako da je vest da će ova agencija Ujedinjenih nacija od sledeće godine biti prisutna i u našoj zemlji veoma dobra. Dokument UN Habitata 'Nova urbana agenda' o kojem je, između ostalog, bilo reči na ovom sastanku je veoma zanimljiv. Sve što je dosad urađeno, kao i naši planovi za Beograd, se uklapaju u ono što predviđa 'Nova urbana agenda'", rekao je gradonačelnik Radojičić.

Tokom sastanka, članovi delegacije Grada su održali prezentaciju kroz koju je delegacija UN Habitata mogla da se upozna sa Generalnim urbanističkim planom, detaljima projekta Linijski park, kao i aktivnostima Grada u smislu zaštite životne sredine i unapređenja kvaliteta života Beograđana, prenosi Beoinfo.

"Naši gosti su bili impresionirani svime što je Grad dosad učinio i dobili smo pohvale, koje su nam motiv da nastavimo u istom pravcu. Na osnovu onoga što su videli u prezentaciji, sugerisali su u koje projekte UN Habitata bi Beograd mogao da se uključi i dâ svoj doprinos. Takođe, Mod Šarifi je uputila poziv Gradu da učestvuje u Svetskom urbanom forumu, koji će se u junu 2022. godine održati u Poljskoj, budući da smatra da bi bilo veoma korisno da se i drugi svetski gradovi upoznaju s rezultatima koje je ostvario Beograd", zaključio prvi čovek Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: