Beograd - Društvo - B92 Lokal

Ulica u Beogradu poneće ime Vladete Jerotića

Predsednica Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine grada Beograda Andrea Radulović održala je sastanak u Starom dvoru sa predstavnicima Zadužbine Vladete Jerotića i sa Draganom Simeunovićem, akademikom i profesorom na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu.

Izvor: B92.net Beograd
Podeli
Ilustracija: TANJUG/JADRANKA ILIC/bs
Ilustracija: TANJUG/JADRANKA ILIC/bs

Sastanku je prisustvovao i zamenik gradonačelnika Goran Vesić. Tom prilikom razgovaralo se i da jedna ulica u našem gradu ponese ime čuvenog akademika Vladete Jerotića, prenosi Beoinfo.

"Na sastanku, koji je održan sa predstavnicima Zadužbine Vladete Jerotića, dogovoreno je da jedna ulica u Beogradu ponese ime Vladete Jerotića, što će se naći na dnevnom redu predstojeće sednice Skupštine grada Beograda, koja je planirana za 8. novembar. Predloženo je da manji deo Dalmatinske ulice, od Takovske do Džordža Vašingtona, ponese ime ovog velikog književnika i akademika Srpske akademije nauka i umetnosti, jer je Vladeta Jerotić živeo na Starom gradu i u tom delu prestonice. Inicijativu je podneo gradonačelnik Zoran Radojičić i nadamo se da će odbornici na predstojećoj sednici usvojiti Predlog odluke da ulicu u Beogradu dobije veliki Vladeta Jerotić, jer on to svojim društvenim i stvaralačkim opusom zaslužuje", rekla je predsednica Komisije Andrea Radulović.

Na sastanku se razgovaralo i o tome da u budućnosti ulice u Beogradu dobiju i znameniti Srbi iz Dubrovnika, kao što su Medo Pucić, Dum Ivan Stojanović, Luko Zore, Nikša Gradi i Antun Fabris, čime bi ulice u Beogradu po hrvatskim toponimima bile preimenovane po ovim velikim srpskim književnicima, političarima i novinarima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.