Beograd - Društvo - B92 Lokal

U Zemunu održano takmičenje u pružanju prve pomoći

Pod pokroviteljstvom Gradske opštine Zemun, a u organizaciji Crvenog krsta Zemun i Crvenog krsta Savski Venac, u Gradskom parku održano je Opštinsko takmičenje u pružanju prve pomoći.

Izvor: B92.net Beograd
Podeli
Foto: Opština Zemun
Foto: Opština Zemun

U kategorijama petlića, podmlatka i omladine nastupile su ekipe iz Zemuna, Savskog Venca, Voždovca i Rakovice, a takmičari, njih više od 200, prikazalo je na radnim poligonima stečeno znanje i veštine pružanja prve pomoći, saopšteno je iz Opštine Zemun.

''Veoma je značajno što veliki broj mladih ljudi učestvuje na ovom takmičenju, jer će njihovo prisustvo sutra u nekoj nepredviđenoj situaciji biti presudno da se nečiji život spase'', rekao je član Veća Gradske opštine Zemun Marko Raić, koji je tom prilikom poželeo takmičarima da im nikada u životu to znanje ne zatreba.

Gradska opština Zemun je tradicionalni pokrovitelj manifestacija koje Crveni krst u Zemunu periodično organizuje, bilo da je to "Trka za srećnije detinjstvo", akcije davalaštva krvi ili kao što je to slučaj ovoga puta opštinsko takmičenje u pružanju prve pomoći, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.